Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Frykter konkurser

Norboat frykter konkurser som følge av at HK-avgiften fjernes.

Publisert

Norboat er i dialog med Finansdepartementet om overgangsordninger for båtbransjen i perioden frem til 1. Juli, da HK-avgiften forsvinner.

Adm direktør Erlend Prytz sier at Norboat foreløpig ikke har fått svar på alle spørsmålene i den forbindelse. Norboat har skrevet et åpent brev til Finansdepartementet der bransjeforeningen peker på de akutte problemene som nå har oppstått:

–    Vi er inne i bransjens viktigste periode og i en sesong som er ekstremt viktig for oss etter mange års tørke. Etter at nyheten ble sluppet i går er det kommet svært mange avbestillinger og utsettelser med leveringer til etter 1. Juli, og det er fullstendig bråstopp i alt salg.  Samtidig som varer er bestilt og sendt fra produsent og importør for levering til forhandler.  Det blir umulig for bransjen å overleve med slike forutsetninger og usikkerhet i den viktigste salgsperioden og likviditetsperioden i året.  Om overgangsordninger ikke kommer på plass vil det bety konkurs for mange forhandlere, skriver Norboat i åpent brev til departementet.

Les også: 1. juli er datoen som gjelder

Norboat ønsker en overgangsordning for refusjon av avgift for:

*Alle motorer som lå på lager 13. mai (dvs. ikke betalt av sluttkunden), enten det er hos forhandler eller importør hvor det er betalt avgift.

*Alle motorer som kommer til landet mellom 13. mai og 1. juli og som det blir betalt avgift for.
       

*Alle motorer som sto på importørens lager før den 13. mai og de som kommer inn etter denne dato som det ikke er betalt avgift for.

– Det er avgjørende at både importører og forhandlere gis rett til å søke om refusjon for motorene nevnt ovenfor. 
Grunnen til så mange ovennevnte alternativer er fordi forskjellige importører betaler avgift forskjellig avhengig av lagersystemene og logistikk.  Vi ser at det er åpnet for en mulig overgangsordning, men vi trenger konkrete retningslinjer om innhold og gjennomføring så fort som mulig, skriver Norboat i brevet.

Les også: HK-avgiften forsvinner