Uro i Redningsselskapet

RS EIVIND ECKBO: RS156 i Kanalen i Tønsberg, med Kaldnes i bakgrunnen. Foto: Petter Fiskerstrand/Redningsselskapet.
RS EIVIND ECKBO: RS156 i Kanalen i Tønsberg, med Kaldnes i bakgrunnen. Foto: Petter Fiskerstrand/Redningsselskapet.

Frivillig sjøredningskorps tvangsoppløst

Medlemmene av det frivillige sjøredningskorpset i Vestfold måte levere inn nøkler og effekter etter uenighet.

Publisert Sist oppdatert

Det er Tønsbergs Blad som melder at administrasjonen i Redningsselskapet har besluttet å legge ned sjøredningskorpset i Vestfold. Operativ leder Thorleif Bang i Redningsselskapets redningskorps trakk seg med øyeblikkelig virkning i midten av oktober. Grunnen er at han ikke ville sende mannskaper på oppdrag med navigasjonsutstyr han ikke stolte på. Til Tønsbergs Blad forteller Bang at de hadde en brukerundersøkelse om tilfredsheten med navigasjonssystemet om bord i Redningsskøyta RS «Eivind Eckbo».

– Båtførerne og bestmennene følte seg ikke trygge, og  hadde ikke tillit til systemene, sier Bang til avisen. Han forteller videre at dette ble meldt inn til Redningsselskapet sentralt.

– Jeg fikk ikke svar eller imøtegåelse. Da kunne jeg ikke lenger ta ansvar for å sende mannskapet ut med fartøyene, sier Bang.

Ledelsen i Redningsselskapet skal ifølge Tønsbergs Blad etter henvendelsen nektet medlemmene adgang til skøyta. De ble videre bedt om å levere inn nøkler og uniformer. Redningsselskapet har som følge av dette satt inn fast ansatte skippere på skøyta.

– I stedet for å lytte kvitter Redningsselskapet seg med frivillige, sier Bang til avisen.

Samtidig med oppløsningen av det lokale sjøredningskorpset er det blitt en ordkrig mellom fremtredende medlemmer i sjøredningskorpset og administrasjonen på Lysaker. Administrasjonen skal ifølge Tønsbergs Blad ha bedt styret og valgkomiteen til å trekke seg.

Styret fulgte oppfordringen, noe valgkomiteen ikke gjorde. Valgkomiteens leder Tor Honningsvåg påpeker at de er et lovlig valgt organ, og kan derfor ikke oppløses av administrasjonen.

 

Powered by Labrador CMS