Fritt fram for tyvfiske av hummer

Til tross for tips om tyvfiske av hummer i Vestfold har verken politi eller kystvakt gjort noe for å avdekke ulovlighetene.

Publisert

Etter at de nye reglene for hummerfiske ble innført i 2008 har hummerbestanden gått opp. Ifølge Tønsbergs Blad har Kystvakten fått inn flere tips om tyvfiske.

– Vi har fått inn tips om tyvfiske fra Vestfold og Østfold om redskap som er satt ut ulovlig, sier skipssjef Pål Bratbak på KV «Nornen» til Tønsbergs Blad. Men KV «Nornen» har deltatt på en øvelse på Vestlandet og ligger nå til kai i Bergen. Politibåten ligger på sjøen, men det er ikke satt opp vaktlister resten av året. Ifølge Tønsbergs Blad har politibåten ligget til kai siden hummerfisket startet. Siste håp er da Fiskeridepartementes oppsynsfartøy «Munin», som dekker området fra svenskegrensen til Nordland, men «Munin» har vært på oppdrag andre steder.

Til avisen sier seksjonssjef Ove Knappskog for ressurskontroll i Fiskeridirektoratet Region Sør at det ikke finnes midler til hyppigere kontroll av hummerfisket på denne tiden av året.

– Det handler om hvor villige folk er til å følge reglene, sier han.

Powered by Labrador CMS