Få lappen i lommeformat

Fritidsskippersertifikat kommer nå i kredittkortstørrelse.

Publisert Sist oppdatert

Endelig kan Sjøfartsdirektoratet melde om at vi nå vil begynne med utstedelse av fritidsskippersertifikat i plastkort. De første utstedelsene av det nye formatet vil skje 1. juni 2016. I første omgang vil det kun gjelde førstegangssøkere av fritidsskippersertifikat (D5L) eller førstegangssøkere av fritidsskippersertifikat med utvidet fartsområde (D5LA), skriver Sjøfartsdirektoratet i en pressemelding.

Fritidsskippersertifikat (D5L), eller kystskipper’n som sertifikatet kalles på folkemunnet er til nå blitt utskrevet på et A5 papir. Med plastkort i kreditkortstørrelse vil sertifikatet bli like hendig og solid som Båtførerbeviset. Sjøfartsdirektoratet startet alt i 2013 med å utstedelse av yrkessertifikater i plastkort med kredittkortstørrelse.

Ventetid

Dessverre er det en dårlig nyhet også. Sjøfartsdirektoratet har ikke kapasitet til å bytte inn gamle sertifikater med de nye før i 2017. Dette skyldes endringer i den internasjonale STCW-konvensjonen som medfører at alle sjøfolk verden over må re-sertifiseres innen 1. januar 2017.

 

Powered by Labrador CMS