Frihet med båt og henger

Med liten båt og henger får man frihet og vannfølelse man knapt kan drømme om sammenlignet med båtlivet på sjøen. Se vår bildespesial.

Publisert

Vi reiser rundt med båt på henger på innlandet for å se mulighetene som byr seg. Det er riktignok mange snodige regler i de norske innsjøer, men mulighetene er mange. Vi startet vår tur til Mykle som ligger i Buskerud og er en idyllisk innsjø.

Bak bilen har vi en henger fra Svela og en Terhi Saiman. Fordelene med denne pakka er at det er en lett henger å bruke til den slags tur, og båten er god å ro, samtidig som den kan brukes med motor. Vi gledet oss riktignok til å prøve 2,3-hesteren fra Honda som vi også har med til test, men Mykle har noen merkelige regler. En av dem er at man ikke får bruke motor, om man ikke har hytte der eller er en del av admininstrasjonen som forvalter området. En annen regel som ødelegger noe av båtgleden er at det ikke er lov til å fiske fra båten..!

Etter å ha betalt bompenger og fiskekort finner vi fram til et perfekt sted å slå leir, trolig det mest idylliske stedet på hele Mykle, for dette er virkelig et idyllisk sted, ved elveutløpet helt nord i vannet.

Kaldt tenker vi, men før vi vet ordet av det er Audun (8) i vannet.

– Dette var det enkleste ved hele turen så langt, sier Tone, etter at vi har rygget ut hengeren og sveivet ut båten. Til tross for snodige regler som favoriserer fastboende er dette et vann som er verdt å ta turen til. Været viste seg ikke fra sin beste side, men området var trolsk og vakkert. Terhien er også en drøm og ro, og både Audun og Anne-Synnøve (5) klarte sine første åretak.

Etter Mykle gikk turen videre til Fjorda i Bjoneroa i Oppland. Vi kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS