Fremoverseende ekkolodd med videoutgang

Svingeren til dette fremoverseende ekkoloddet kan du koble til hvilke som helst plotter med videoinngang.

Publisert

Stadig flere kartplottere får videoinngang. Dette utnytter amerikanske Interphase av, og har kommet på markedet med en boks som du kobler opp mellom svingeren og plotteren. Fremoverrettet ekkolodd er ikke nytt, men det som er bemerkelsesverdig her er at den kan brukes på mange forskjellige plottere, så sant den har video eller VGA-inngang. 

SE-200 Sonar Engine, som dette produktet heter, er den første av sitt slag på markdet. Til og med en bærbar PC eller en tv-skjerm kan brukes for å få informasjon om hva som befinner seg foran båten din, under vann. SE-200 kommer med en fjernkontroll for innstillinger og forskjellige valg for ekkoloddet, og ifølge produsenten skal den være enkel å betjene.

Interphase har i mange år produsert fremoverseende sonarer for fritidsbåter. De er ledende på dette feltet hvor det er få andre aktører. Som en undervanns radar vises undervannsskjær, havbunnen, fisk og annet med krystallklare farger. I tillegg til sonar og ekkolodd har Interphase et bredt utvalg kartplottere som kan bygges ut til et komplett navigasjonssenter med radar, ekkolodd, kamera, DVD og AIS. Det er Høcom i Norge som har distribusjonen i Norge. Prisen er nesten 20.000 kroner for en slik «black box» med 90 grader vertikalt og horisontalt ekkolodd. Den finnes også med 180 grader horisontalt, og er da 7000 kroner dyrere. Ifølge produsenten skal du med dette systemet kunne oppdage skjær og objekter under havoverflaten så langt som 400 meter foran båten.

Powered by Labrador CMS