DYR FREMLEIE: Båtforeninger som får momskompensasjon og tillater fremleie risikerer å måtte betale tilbake.Illustrasjonsfoto.
DYR FREMLEIE: Båtforeninger som får momskompensasjon og tillater fremleie risikerer å måtte betale tilbake.Illustrasjonsfoto.

Fremleie kan bli dyrt

Båtforeninger som tillater fremleie av båtplasser risikerer  å måtte betale tilbake store beløp.

Publisert

Budstikka.no skriver at Lotteri- og stiftelsestilsynet ser alvorlig på saken, og at flere båtforeninger risikerer å måtte betale tilbake store beløp som de mener kan være ulovlig momskompensasjon. Denne kompensasjoen gis til frivillige lag og organisasjoner, men hvis båtforeningene godtar fremleie av båtplasser strider det mot reglene. Det er via medlemskap i Kongelig Norsk Båtforbund båtforeningene har mottatt momskompensasjon.

– Personlig fortjeneste ved fremleie av foreningens båtplass ser vi på som utdeling eller uttak av utbytte fra foreningen, sier Bjarne Hellem i Lotteri- og stiftelsestilsynet til Budstikka. Avisen har vært i kontakt med Gyssestad Båtforening, Sarbuvollen Båtforening og Solvik Båtforening, og ingen av dem var klar over regelverket.

– Jeg vet ingenting om dette, men jeg skal ta det opp med Kongelig norsk båtforbund som tar inn disse pengene, sier styreleder John Giæver i Gyssestad båtforening til Budstikka.

Powered by Labrador CMS