Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Flyer 6:

Fransk trio for skjærgården

Båtliv har prøvekjørt Beneteaus nye Flyer 6-serie, som består av tre forskjellige modeller bygget på samme skrog.

Publisert

HOVEDBILDE: Flyer 6-serien, f.v SPACE-, SPORT-, og SUNdeck. Pressefoto Beneteau. Øvrige fotos:© Linn K. Hansen.

Båtliv/Palma de Mallorca,

De spreke, men samtidig retroinspirerte 20-foterne er alle bygget på det samme, brede skroget. Utrustningen og bruksområdet er forskjellig. Som navnene indikerer, er SUNdeck-modellen utrustet med tanke på sol og avslapping, mens SPORTdeck er innredet for å kjøre vannski, wakeboard og lignende. SPACEdeck er inspirert av bowrider-konseptet, og har sitteplass rett foran styrekonsollen i fartsretningen, i tillegg til sittebenker på hver side frem til baugen.

Like nedentil

Akterdelen er lik i alle tre modellene, og består av en stor sittesofa som kan brettes ut og gjøres om til en solseng. Alle tre har også opplegg for toalett om bord. Den brede baugen gjør 20-foterne ekstra rommelige for sin størrelse. Båtene ligger rolig og stabilt i vannet, og er overraskende «tørr» på fordekket og i cockpit under fart.

Sikkerhet, komfort og volum

Beneteaus Flyer 6-modeller ble lansert for første gang i 1980, og 2014-modellene skiller seg fortsatt ut fra dagens relativt konvensjonelle båter.

Skroget på nyhetene bygger videre på Beneteaus patenterte Air-Step-teknologi, som gir mindre vannmotstand og bedre sjøegenskaper. Med den brede baugen kombinert med spiss V-bunn får båtene økt stabilitet, noe vi merket godt under de tre prøvekjøringene på Mallorca.

Produktsjefen for motorbåter i Beneteau, Michael Guinet, understreker at fokuset på stabilitet og sikkerhet har vært veldig viktig i forbindelse med utviklingen av 2014-versjonen av Flyer 6-båtene.

– Flyer 6 er en typisk førstegangsbåt for flere av kundene. Derfor er det svært viktig at båtene er trygge og forutsigbare, slik at ferske båtførere føler seg trygge, understreker Guinet.

Resultatene fra prøvekjøringene kan du lese om i Båtliv 4, som kommer i butikken i mai.

TESTBÅTENE: (f.v) SPACEdeck, SPORTdeck og SUNdeck på Mallorca.