Fransk følelse av sommer

Beneteau har båter som sikter seg mot sol og sommer.

Publisert

» Se vår bildespesial!

Sundeck serien kjennetegnes av soldekk i baugen med kabin under. Den norske forhandleren, Erling Sande AS, har vært med å utvikle båtene som skulle bli et spennende alternativ til den tradisjonelle skjærgårdsjeepen. Det er også lagt vekt på sosial cockpit, stor solseng og kabinløsning. Skrogene er designet av Pierangelo Andreani, og noe av det som gjør Sun Deck spennende er airstep-skroget.

Dette er ikke båter for den jålete båteieren, men med mange bruksområder og praktiske løsninger. Vi begynner bakfra: På hekken er det en praktisk badetrapp, du finner vannskimast for vannleker og dusj på den største. Her er også feste for fiskestenger.

Det er godt med stuerom. Utesofaen gir plass til fire. Begge stolene ved førerplassen kan snus, slik at det blir sitteplass til seks rundt bordet under måltider. Over vindskjermen er det en skikkelig gripelist, og du finner håndrekke rundt båten.

Under dekk finner du en dobbeltkøye forut med utsikt gjennom vinduer i skroget. På den største finner du separat toalett og vask og kjøleskap. Her er også bra med stueplass.

   

Beneteau 750 Sun Deck

Dette er ingen racerbåt. Den ser mer ut som en robust daycruiser, men gjør ca 40 knop med 250 hk Suzuki på hekken, men det kjøreegenskapene som imponerer mest.

    Hemmeligheten ligger i det såkalte airstep skroget, som Beneteau har patentert. Ifølge den franske produsenten skal airstep gi mindre vannmotstand, og følgelig lavere drivstofforbruk enn tradisjonelle skrog. Vi opplevde umiddelbart hvor trinnløst båten gikk opp i plan. Båten satt som limt i vannet på de små bølgene.

Beneteau 750 Sun Deck er i det hele tatt godt utstyrt. Forut er det et stort dekk, som blir til en gedigen solseng når pute legges på. Helt forut er det ankervinsj og en praktisk luke for kjetting og tauverk.

Lengde: 7,88 m

Bredde: 2,5 m

Vekt tom: ca 1650 kg.

Anbefalt motor: 200-300 hk.

Pris: ca. 525000 kr m/Suzuki DF200TXX

Maks støy: 89 desibel

Beneteau 550 Sun Deck

Selv om SD 550 er to meter kortere enn sin storebror er det overraskende god plass innvendig. De to minste båtene har ikke airstep, men det er likevel lite å si på kjøregenskapene. Den kommer lett opp i plan og går godt med sine 90 hester på hekken. Selv etter luftige svev landet vi behagelig, takket være en god v-bunn. Ikke minst føltes denne båten behagelig etter nylig å ha kjørt minstemann. Sett i lys av at det bare er en halvmeter og 30.000 kroner som skiller disse to båtene, vil vi anbefale å ta en prøvetur med begge for de som vurderer SD500. Vi opplevde i hvert fall SD550 som et lengre skritt enn en halvmeter.

Lende 5,7 meter

Bredde 2,34m


Vekt tom: ca. 750 kg

Anbefalt motor: 90-150hk.

Pris: 235.000 kroner m/Suzuki DF90TL

Maks støy: 83,9

Beneteau 500 Sun Deck

Selv om SD 500 er minstemann er plassutnyttelsen god , men i motsetning til de andre er det ikke sete for sidemann. Turkameraten må sitte akter. Det er likevel ikke ofte vi ser så mye båt i den størrelsen. Med godvilje er det plass til å sove i kabinen, som også kan fungere som et godt oppbevaringsrom. Skal du ha toalettrom og pantry må du to størrelser opp, til SD 750.

Med 70 hestekrefter på hekken kommer den lekende lett opp i plan, og den trenger grovt sett ikke større motorisering, selv om vi noen ganger kanskje skulle hatt litt mer krutt. SD 500 er en båt som absolutt er et alternativ til skjærgårdsjeepen. Tilgjengligheten fram til baugen er god, og det er ikke noe her vi savner, størrelsen tatt i betraktning.

Teknisk informasjon

Lengde: 5,4 meter

Bredde: 2,12 meter

Vekt tom: ca 620 kg

Anbefalt motor: 50-90 hk

Pris: 205.000 kroner m/Suzuki DF70TL

Maks støy: 83,9

Søk og sammenlign båter i batguiden.no - Norges største båtutstilling på nett.

Powered by Labrador CMS