Fransk båt med italiensk design

Beneteau har forventninger til deres nye 47-foter som lanseres i et tregt verdensmarked.

Publisert

I en pressemelding fra Normar Yacht, som er importør av Beneteau motorbåter (med innenbords motorer) i Norge, skrives det at de har forventninger til den nye båten.

– Den første båten kommer til Skandinavia i 2009, og vi håper den vil bli kjøpt av en nordmann, skriver Morten Herregården i pressemeldingen.

IPS 600

47-foteren får 2 kabiner, med mulighet for en tredje kabin, om kjøperen ønsker det. Den får også to baderom med separat dusj.

Mellom cockpit og salong er det en skyvedør og en pantry. Går vi helt akter har den i tillegg til en stor badeplattform også egen garasje til jolla. Det er lagt vekt på at det skal slippe naturlig lys inn i cockpit og nede i båtens kabiner. Cockpiten har også en stor elektrisk takluke.

Monte Carlo 47 har fått IPS 600 med 2 ganger 435hk Volvo Penta maskin installert. Dette gir økt ytelse, med større topphastighet, og økt stabilitet i båten.

Mot seks millioner

Beneteau Monte Carlo 47 vil få en startpris på 4,66 millioner kroner, basert med en europris på 8 kroner. Per dags dato er europrisen 9,15 kroner. Normar opplyser at en normalt utrustet båt som inkluderer norske avgifter, transport, klargjøring og bunnbehandling, vil ligge på 5,4 millioner kroner, med europris på 8 kroner.

– Vi forventer på kort sikt at euroen stabiliserer seg, skriver Herregården.

I en slik normal utstyrspakke inkluderes solmadrasser til fordekket, grill i cockpit, flatskjerm med DVD-spiller, IPS med joystick, rampe med elektrisk vinsj for jolle, heldekkende kalesje akter, Raymarine E120 kartplotter, VHF, autopilot og radar.

Seks i rekken

I juli lanserte Beneteau Monte Carlo 27 Open, og totalt består nå Monte Carlo-serien av ikke mindre enn seks båter:

•  Monte Carlo 47 Hard Top

•  Monte Carlo 37 Open

•  Monte Carlo 37 Hard Top

•  Monte Carlo 32 Open

•  Monte Carlo 32 Hard Top

•  Monte Carlo 27 Open

Powered by Labrador CMS