Fra offshore til filmpremiere
Fra offshore til filmpremiere

Fra offshore til filmpremiere

”Pappa” Vreeswijk alias Hans Erik Dyvik Husby, er en ihuga offshorefan og i helga hadde han invitert med seg ” sønnen” Jack  Vreeswijk til helgens VM-runde i Uddevalla.

Publisert

Mest kjent som turboneger Hank Von Helvete, nå like kjent som Jesus og svensk viseskald Cornelis Vreeswijk, brukte helga blant gode venner og dinosaurstore racerbåter i Uddevalla. Som god ”far” hadde han selvfølgelig invitert med seg den ekte Vreeswijk med fornavnet Jack. Han er selv en meget kjent sanger i Sverige, og reiser rundt med både egne sanger, og sanger av "slektningen" som han kaller sin far når han holder konserter.  Lørdag var de gjester hos Zabo-racing, og Hans Erik Dyvik Husby har allerede debutert i en uttrangert klasse-1 båt under trygg veiledning fra Christian Zaborowski.

Søndag skulle de fly til Stockholm til en eksklusiv førpremiere på filmen om Cornelis Vreeswijks liv, gestaltet av den tidligere turbonegervokalisten.

-Du har jo sett deler av filmen før, hvordan synes du Hans Erik Dyvik Husby gjør rollen som din far?

-Helt fantastisk. I enkelte sekvenser kunne jeg nesten føle det som om mion far var i rommet sammen med meg igjen. Måten han beveger kroppen på, hvordan han røykte. Det ble nesten for sterkt, sier Jack Vreeswijk til Båtliv.

-Språket da?

-Ikke noe problem, noen steder kunne vi høre at han har enkelte bokstaver som ikke uttales likt, men så kom jo også min far fra Holland. Det gjør absolutt ingenting for rollen, sier Vreeswijk.

-Hva sier du til en så bra tilbakemelding fra den som kjenner han best av alle?

-Bedre kan det vel ikke bli. Det liker jeg. Lover jo bra for filmen, sier hans Erik Dyvik Husby.

Powered by Labrador CMS