Fra Lillestrøm til Femunden

Redningsselskapets «Erna Olsen» vil om kort tid sette kursen nordover til fjellsjøen Femunden. Men først skal hun stilles ut i Lillestrøm.

Publisert

STILLES UT: «Erna Olsen», foto: Line Andreassen Peersen © Redningsselskapet.

Etter messen er redningsskøyta «Erna Olsen» på vei til Femunden, hvor hun skal gjøre en innsats for en trygg innsjø. Det setter de vel 20 båtentusiastene som kommer med buss fra Røros-traktene stor pris på når de ankommer Sjøen for alle lørdag.

Det var Per Matti Svendsen i sjøredningskorpset på Femunden  som for fem år siden for første gang satte opp buss til Båtmessa på Lillestrøm. Han fikk etter hvert med en kameratgjeng fra Femunden Sjøredningskorps, der han selv er aktiv medlem, og fra Sønderviken Båtforening. Det første året var de kun åtte-ni personer som reiste, og i 2009 var de rundt 20 personer. Det er stort sett samme gjengen som reiser hvert år.

– Men vi håper på ny rekord i påmeldte i år, sier Svendsen.

– Jeg er nok  over gjennomsnittet interessert i båter og spesielt utenbords båtmotorer, selv om jeg har bodd på Røros hele livet, forteller han.

Han har lagt opp turen som dagstur, der de reiser fra Røros tidlig morgen, og stopper for frokost underveis før ankomst Lillestrøm. Der bruker dedagen på å se på årets nyheter, prate båt samt eventuell handel. Så blir det stopp for middag på tur tilbake til Røros på kvelden.

– Årets besøk på messa blir litt spesiell for oss i Femunden Sjøredningskorps, siden Redningsselskapet har utstilt vår nye redningsskøyte «RS Erna Olsen». I tillegg står vår tidligere båt, riben «Uni Femunden» også utstilt på Redningsselskapets stand.

Alle besøkende er velkomne om bord i redningsskøyta «Erna Olsen», som også stiller med mannskap fra Redningsselskapets frivillige sjøredningskorps. Mannskapet kommer gjerne med gode råd til deg som ferdes på sjøen.

I hele Norge er det 40 redningsskøyter. 24 er fast bemannet og i konstant alarmberedskap, mens 16 av redningsskøytene drives av 800 frivillige mannskap i sjøredningskorps.

Powered by Labrador CMS