Fra båt til bil i turbotempo

Nettopp verdensmester i Offshore 1. Bård Eker, sitter ikke på vent i godstolen. Nå satser han på bil i tillegg til båt. I følge Dagbladet har han nettopp kjøpt seg opp som majoritetseier i selskapet som produserer verdens raskeste serieproduserte bil, Koenigsegg.

Publisert

Alt båtmannen Bård Ekere tar i, handler om fart. Bilen han nå har kastet sine øyne på, skal bli verdens raskeste serieproduserte bil. Akselerasjonen holder formel 1 klasse, og 0 til 100 går unna på 3,2 sekunder. 0 til 245 kilometer i timen går på ni sekunder.

– For meg blir dette en strategisk investering. Det vil aldri bli aktuelt å selge disse aksjene, forteller Eker til Dagbladet. Den fremgangsrike industridesigneren har allerede hatt verdensagenturet til Koenigsegg. Nå er det meningen at han skal bidra enda tettere i utviklingen av designet til de fremtidige modellene.

Så langt er det kun solgt et fåtall Koenigsegg på verdensbasis. Nå planlegges det en produksjonen på 10 til 20 biler i året.

Nye markeder

I Norge koster bilen sju millioner kroner. Så langt er det kun Chess-gründer Idar Vollevik som har latt seg friste.

– Med utvidet kapital i selskapet vil vi gjøre oss sterkere når vi skal starte salg av den nye bilen i USA. Dette prosjektet er alene verdiberegnet til et sted mellom 35 og 50 millioner euro, eller opp mot 400 millioner kroner. Ett års arbeid skal være nok for å være klar for det amerikanske markedet, forklarer Eker.

Powered by Labrador CMS