PRØVEKJØRT: Beneteau Barracuda

Får i ulveklær

Beneteau strekker seg mot et nytt marked med sin nye Barracuda. Båten flørter vilt med klassens opphav, finske Targa. Men ved utseendet stopper også mye av likhetenmed havets beryktede firehjulstrekkere.

Publisert Sist oppdatert

I fjor lanserte Beneteau sin 880 Antares, som vi skrev om i Båtliv nummer to i år. Antares 880 er en trygg helårsbåt, som ikke byr på overraskelser når den kjøres. Nykommeren Beneteau Barracuda har samme skrog som 880 Antares. Utseendemessig skal Barracuda ta opp konkurransen med båter som velrenommerte Targa, Minor og Paragon. Over vann ser den faktisk tøffere ut, men under har den det samme, snille skroget. Er den et får i ulveklær? Vi har tatt turen til La Ciotat i Frankrike, der vi prøvekjørte den første serieproduserte Barracudaen som kom fra fabrikken.

Enkelt- og dobbeltinstallasjon

Vi klatrer opp på flybridgen, som har god sitteplass for to personer, med god plass for beina, og en benk der vi kan lene oss godt tilbake. For vår del kommer vi så langt bak når vi lener oss mot seteryggen at vi ikke rekker frem til rattet. Vi må derfor lene oss litt frem igjen når vi skal kjøre båten fra flybridgen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS