Fortsatt tyvfiske

Hummerreservat ved Bolærne til tross, Tom Sollie (bildet) finner stadig ulovlig fiskeredskap

Publisert

Båtliv skriver i i siste nummer av bladet om Trond Sollie som har meldt fra til Kystvakten og politiet om ulovlig hummerfiske i hummerreservatetet ved Bolærne.

    – Vi har meldt fra om tyviske, men kystvakta ligger inne og politibåten er på land, sier Sollie i siste Båtliv.

    I ettertid har både politi og Kystvakta vært på kontroll i området, men Sollie forteller at det fortsatt drives tyvfiske i området.

    – De har fjernet noe redskap, men det hjelper lite. Vi må ha strengere kontroll. Enkelte bryr seg ikke om at det er ulovlig å fiske etter hummer i dette området, sier Sollie til Tønsbergs Blad. Til avisen forteller han om mager fangst i hans lovlig utsatte teiner. Til tross for fire teiner har han så langt i sesongen ikke sett en hummer.

    Hummeren representerer store verdier. Den norske hummerbestanden kan trolig gi et langtidsutbytte på 500-700 tonn per år hvis bestanden blir gjenoppbygget. Det vil si et tidobling fra dagens nivå. I verdi vil det si hummer for rundt 100 millioner kroner per år. Dette illusterer også betydelig tapte inntekter for samfunnet ettersom bestanden har vært holdt nede i rundt 30 år.

Powered by Labrador CMS