Fortsatt krig mellom Frankrike og Tyskland - BENETEAU FLYER GT 38

Beneteau utfordrer nå helt tydelig Bavaria med sin nye GT Flyer-serie. Begge har i løpet av det siste halve året lansert en 34-foter og en 38-foter i HT-versjoner. Alle fire tilpasset det skandinaviske markedet. Kanskje litt rart å bruke ordet «utfordrer» om en aktør som har laget båter siden 1884?

Publisert Sist oppdatert

At de begge begynner på B, er helt tilfeldig, men det er ikke like tilfeldig at de nå følger hverandre som erteris når det gjelder modellstørrelser og designuttrykk. Begge representerer det ypperste av industriell fritidsbåtbygging i Europa for tiden. Tyske Bavaria og franske Beneteau kniver side om side om å levere de beste og rimeligste båtene. 

Kamp på kniven

Beneteau-gruppen med fartstid helt tilbake til 1884, regnes i dag som verdens ledende fritidsbåtprodusent på seil og motor. De øker omsetningen år for år, og med avvikende budsjettår meldte de nylig om en omsetningsøkning fra 2009/2010 til 2010/2011 på 22 prosent. Målet er å være den fritidsbåtprodusenten som har størst vekst frem mot 2015. Stipulert årsomsetning for 2010/2011 er beregnet til cirka 7 milliarder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS