Fortsatt kollektivt medlemskap i KNBF

Holmen Motorbåtforening beholder kollektivt medlemskap i KNBF. Det ble bestemt med 52 mot én stemme under båtforeningens årsmøte.

Publisert

I oktober i fjor skrev Båtliv om Alfred Sælid i Holmen Motorbåtforening som ønsket seg ut av Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF). Ettersom medlemskapet i båtforeningen er kollektivt, fikk Sælid valget om å bli stående som medlem eller å melde seg ut av båtforeningen.

I desember vedtok forbundsstyret i KNBF at medlemmer i båtforeningens register kunne slettes, om de ikke ønsket å stå oppført som kollektiv medlem. Dermed var det nå opp til Holmen Motorbåtforening om Alfred Sælid skulle få lov til å melde seg ut. Forutsetningen var at medlemskapet da må betales av båtforeningen. Holmen Motorbåtforening har ingen motforestillinger mot å betale de 120 kronene.

Skriftlig avstemning

I februar holdt Holmen Motorbåtforening årsmøte. En av sakene som sto på programmet var utmelding av KNBF for båtforeningen, altså slutt på kollektivt medlemskap. Saken ble forkastet med 52 mot én stemme. Avstemingen ble gjort skriftlig. Båtforeningen har totalt 241 medlemmer. Samme sak ble for øvrig forelagt årsmøtet i 2009, og forslaget til Sælid ble den gang forkastet med 48 mot én stemme.

– KNBF kommer styrket ut

Mens denne saken har pågått i media har Reidar Kjelsrud tatt over som generalsekretær i KNBF etter Jan H. Syvertsen.

– At saken ble forkastet mot en stemme beviser at saken har tydelige nyanse i vår favør, og at medlemmene i Holmen Motorbåtforening mener det er fordelaktiv å være medlemmer i KNBF, sier Kjelsrud. Han håper nå at ballen er lagt død.

– Frykter dere at andre enkeltpersoner skal melde seg ut av KNBF etter at Alfred Sælid nå er ute?

– Nei, det finnes et par til på Vestlandet, men det er bare saken til Sælid som er tatt ut i det offentlige rom. Vi ser ingen smitteffekt, heller tvert i mot. Vi har heller tjent på det, sier Kjelsrud.

Leder Sissel Knudsen i Holmen Motorbåtforening mener også at saken nå er ute av verden.

– Men vi tar alle forslag på alvor, og det vil vi fortsatt gjøre, sier Knudsen til Båtliv.

Misliker innblanding

Alfred Sælid misliker sterkt KNBFs innblanding i årsmøtet.

– Jeg synes det er noe spesielt at KNBF har deltatt på en båtforenings årsmøte for å motarbeide et forslag om utmelding fra det kollektive systemet til KNBF. Presidenten i KNBF er selv representert i båtforeningen, og i tillegg ble generalsekretæren invitert som gjest for å markedsføre KNBF, sier Sælid.

Han mener at KNBF viser en form for panikk.

– De preges av angst og usikkerhet etter at det har lykkes meg å bli utmeldt fra KNBF. Nå kan alle som er kollektivt tvangspåmeldt sende utmelding til KNBF etter eget ønske, sier Sælid.

– Men du er nå ute av KNBF, og Holmen Motorbåtforening er medlem etter eget ønske. Burde ikke alle nå være fornøyd, Alfred Sælid?

– Jeg er fornøyd med å være ute av KNBF og har oppnådd min målsetning. Nå skal jeg nyte sommeren, svarer Sælid.

Powered by Labrador CMS