NOBLE 720 CC

Noble 720 CC - eksotisk båt for fiskeentusiaster.
UT MOT HAVET: Bak holmene lurer storhavet. Det er der ute denne båten virkelig hører hjemme.
FOR FISKERE: Akterrelingen har en egen agntank og ens stor, sveiset redskapskuffe med avtagbar sløyeplate på toppen.
FØRERPLASSEN: Noble har et godt førermiljø med fin komfort og god plass til kart og instrumenter, men vindskjerm/tak-løsningen er neppe ideell for helårsbruk i Norge.
BREDE KANTER: Legg merke til de enormt brede og relativt høye siderelingene. Båten har også en stor fiskekum under en kraftig dekksluke.
BAUG: Heller ikke løsningen i baugen imponerer. Fordekketv stjeler litt for mye plass.
BREDE KANTER: Legg merke til de enormt brede og relativt høye siderelingene. Båten har også en stor fiskekum under en kraftig dekksluke (bildet under).

Eksotisk hobbyfiskebåt for entusiaster

Ta en virkelig hardbarket australsk aluminiumskonstruksjon og sveis den sammen i Kina. Resultatet blir en fiskebåt utenom det vanlige, til en nokså moderat pris.

Publisert Sist oppdatert

Noble Boats International er en velrenommert båtbygger med hovedkvarter på den australske «gullkysten», like nord for storbyen Brisbane. Og nettopp her, i staten Queensland, finner vi mange spektakulære og temmelig farlige «barer», grunne elveutløp til Stillehavet. På «barene» lager havdønninger, vind, tidevann og elvevann ofte ekstreme bølgeforhold, et fenomen som også er kjent fra New Zealand og det vestlige USA.

Noble-båtene har i 20 år vært bygget for slike farvann, og modellene har dermed temmelig uvanlige skrogformer. Båtene er relativt smale, med svært høye relinger, og undervannsskrogene har meget dype V-bunner med varierende vinkler fra baug til hekk. I tillegg kommer forbausende skarpe chines for båter som for all del ikke må starte farlige sideutskjæringer i tung, brytende medsjø.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER