Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

– Forsikringen dekker slikt hærverk

Har du forsikringen i orden dekker den trolig hærverk som vi har sett på Sjølyst og Karenslyst.

Publisert

Atlantica er blant selskapene som kan regne med utbetalinger etter at flere båter i vinteropplag på på Sjølyst og Karenslyst har hatt ubudne gjester. Av 1600 båter antar Nils Erik Nilsson som har ansvar for vaktholdet at minst 150 har fått ødeleggelser. Mange vil trolig bruke forsikringen for å få dekket skadene, men dekker båtforsikringen slike skader?

– Så lenge man er dekket for tyveri og hærverk er man dekket for slike skader fra uvedkommende, sier leder Jan Helge Grimseid i Atlantica som har spesialisert seg på båtforsikring.

– Ofte har man kasko, men mange velger i stedet en forsikring som kun dekker tyveri og hærverk, og det holder i slike tilfeller. Men har man kun ansvarsforsikring må man ta kostnadene selv, sier Grimseid. Han anbefaler de som har båt på vinteropplag å ha minst mulig verdier om bord.

– Jeg vil også anbefale ikke å låse døra, og vise tydelig at det ikke er noe av verdi å hente, sier Grimseid. Han mener også at for båtforeninger som blir berørt med fordel kan gå sammen om organisert vakthold, og ikke gå alene.

– Hva plikter båteieren å gjøre for å få utbetalt forsikring?

– Ikke noe mer enn normalt ta vare på tingene sinem og man plikter ettersyn med tanke på snø, is og at alt er i orden for vinteren. Derimot er det ingen plikt at man må gjøre ettersyn med tanke på innbrudd. Hvis man har en påhengsmotor som er mindre enn 50 hesterkrefter skal den låses forsvarlig, sier Grimseid. Han har så langt ikke fått tilbakemelding om ubudne gjester andre steder enn på Sjølyst og Karenslyst.