Om å ro og om å seile

FOREDRAG: Stein Hoff forteller om sitt dramatiske forsøk på å ro over Atlanterhavet i 2016.

Båtfamilie utenom det vanlige

Vinterferie, gråvær, slaps – båtfolk på Østlandet kan i søke tilflukt i et foredrag om en helt uvanlig båtfamilie.

Publisert Sist oppdatert

Først seilte de, men nå er det først og fremst roing som gjelder for familien Hoff. Stein og Diana seilte sin «Red Admiral» på 1970-tallet rundt om i verden. De var blant pionerene av langturseilere i Norge, som etter dem er blitt tallrike rundt om på verdenshavene. Og de skrev artikler og bøker om seilturene sine, og det norske paret ble i så måte inspiratorer for mange andre som gikk med en drøm om fjerne farvann under brystkassen.

I de senere årene har de viet sin maritime interesse mot roing, og såvel Diana som Stein har rodd alene over Atlanterhavet – hver for seg. Også datteren Elisabeth har forsøkt seg på det. I 2016 la Stein Hoff, som nå er 71 år, alene ut på den klassiske rodistansen mellom New York og Scilly Island, men han måtte gi opp etter 83 døgn ved årene.

Da kom han ut for en kraftig storm, som etter flere rundkast slik at båten ble liggende med bunnen i været, tvang ham til å gi opp. Drivankeret hadde gått fløyten, og roret og alle årene hadde brukket. Da utløste han nødpeilesenderen og ble plukket opp av et skip, snaue 500 nautiske mil vest av Irland.

Dette – og mange av familiens andre eventyr – vil det bli anledning til å høre om når Flyt Forlag har invitert eventyrerne fra Drammen til Akershuskaia onsdag 22. februar (i dag) kl 19 (Skur 28).

Les: Lidenskap for havet – om og med Stein Hoff før han dro ut på sin siste rotur.

PÅ PITCAIRN: Familien Hoff på øya Pitcairn i 1986. Bak Diana og Stein, foran barna Elisabeth, Martin og Robert.