Forbedret etter test i Båtliv og Seilas

Seajet kom dårlig ut i testen av bunnstoff i Båtliv og i Seilas. Det har produsenten nå gjort noe med!

Publisert

I Seilas og Båtliv nummer tre i år ble de seks mest populære bunnstoffene på markedet testet. Seajet klarte seg greit på båten, men på kannetesten kom den dårlig ut, og den ga noe ujevnt dekkeresultat. Seajet slet også litt i vannlinjen.

Last ned Bunnstofftesten her (gratis for abonnementer, ellers 50 kroner):

Fra Båtliv

Fra Seilas

Ifølge Øistein Kinn hos Sola Shipping er nå Seajet bedret etter testen. Seajet 034 Emperor skal nå være forbedret for nordiske forhold. I en pressemelding fra Seajet skrives det at Chugoku Marin Paints (CMP) produsenten av Seajet produkter har optimalisert den selvpolerende mekanismen (hastigheten som biocidene blir frigitt) som hindrer groe på skroget.

Mer kobber

Videre skrives det at CMP har forbedret den generelle virkning av Seajet 034 Emperor i lavere sjøvannstemperaturer, slik som i sjøen langs den norske og svenske kysten. Største endringene for 2011 sesongen er sterk økning av Kobber Thiocyanate innholdet, noe som vil bidra til å forhindre groe, hvite rur og slim fester seg til bunnstoffarealet. Videre er det viktigste antigroestoffet Kobber Thiocyanate brukt i Seajet 034 Emperor, nå hvitt.  Dette gjør ifølge produsenten at det hvite bunnstoffet er helt hvitt, og forblir hvitt gjennom hele sesongen også i og over vannlinjen. CMP har også økt viskositeten, for å sikre et tykkere og mer konsentrert lag som kan påføres enten med kost, rulle eller sprøyte.

Seajet 034 Emperor inneholder Kobber Thiocyanate og kan brukes på alle båttyper også aluminium, etter korrekt priming.  Seajet 034 kan brukes på båter i alle fartsområder opp til 50 knop.

Seajet leveres i fire farger (sort, marineblå, rød og kritthvit) i 2,5 liter og 0,75 liter.

Fra bunnstofftesten, Seajet fra nummer to fra høyre.

Powered by Labrador CMS