Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Båtutstilling

Folkefest på boatshow

Oslo Boat Show denne helgen er en folkefest på Tjuvholmen.

Publisert

Solen henger høyt på himmelen, og smilene sitter løst på Tjuvholmen og Aker Brygge denne helgen, som Oslo Boat Show går av stabelen.

På kanalene mellom Tjuvholmen og Aker Brygge er det padlekonkurranser med kajakk, brett og dragebåter.  Utenfor bryggene er det er det matchracing der hvite seil sklir lydløst over glitrende bølger. Noen publikummere får prøve vannscootere.

Det er fullt av folk på alle uterestaurantene, folk soler seg på benker og brygger, og enkelte stuper uti den lokkende sjøen.

Utstillerne på Oslo Boat Show gliser om kapp med publikum. Nystartede Giramar stiller ut seilbåter av typen Dufour og en trawler av typen Clipper. – Vi har kø av folk som vil se på båtene, og jeg har stor tro på salg etter denne messen, smiler Christian Kleven i det nystartede selskapet.

Les også: Se verdens største 31-foter

Milliardærer

På østsiden av Tjuvholmen ligger motorbåtene. Vi kommer i snakk med Jørgen Hellerud, som forhandler performancebåtene Nortech, som bygges av nordmenn i Florida. Dette er svært raske og sporty motorbåter i millionkroners klasssen. – Vi solgte en sånn her til en impulskjøper i fjor, sier Hellerud, og peker på en 30-fots skjærgårdsjeep med tre hvite Mercury-motorer på hekken.

Les også: Full fart mot sommer

Marius Kragstad er blant primusmotorene bak utstillingen, og stiller ut Boston Whaler, Greenline og Chris-Craft. – Jeg har hatt tre milliardærer om bord i dag, og en rekke potensielle kunder. Man må jobbe med salg i dagens marked. Jeg bruker denne arenaen til å invitere kunder til å ta med seg venner og kjente til en hyggelig dag med god mat og båtimpulser her i disse fantastiske omgivelsene, sier Kragstad.

Vannfestival

Andre utstillere klager over at messen er litt anonym, og at enkelte går forbi uten engang å oppdage alle de fine båtene som stilles ut.

–    Vi kan bli bedre. I år er det første gang vi arrangerer Oslo Boat Show, og vi har lagt stor vekt på opplevelser rundt en vannfestival. Til neste år får vi mer bryggekapasitet og kan lage en større og bedre utstilling. Tjuvholmen legger virkelig til rette for et godt arrangement her, sier Mikkel Thommessen, som er daglig leder for Oslo Boat Show.