Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Båter i Sjøen

Flyt(t)er igjen

Nordens største flytende båtmesse arrangeres fra havn til havn, men denne gangen er kontrakten sikret for fem år.

Publisert

Båter i Sjøen er tidligere holdt til på Kadettangen i Sandvika, men ble i fjor flyttet til Sukkerbiten ved Operaen i Oslo. I år får den flytende båtmessa enda en ny havn.  De neste fem årene vil den ha fast tilhold ved den nyoppussede marinaen til Aker Brygge. Dette ble nylig bestemt etter at Norboat inngikk en avtale med marinaeier Norwegian Property (NPRO). Eiendomssjef Geir Olav Hegerroll i NPRO som eier Aker Brygge er fornøyd med den nye avtalen, og mener at den flytende båtmessa endelig er på plass der den hører hjemme.

– Aker Brygge skal være en plattform for det maritime Oslo når vi åpner vår nye marina 1. mai, og båtmessa blir et viktig element i dette, sier Hegerroll i en pressemelding.

NPRO har vissnok lenge vært i dialog med Norboat for å kunne få messen til Aker Brygge.

– Nærheten til sentrum var en viktig faktor for den norske båtbransjen, sier administrerende direktør Erlend Prytz i Norboat.

Han påpeker videre at de nå flytter messa et permanent anlegg som er bedre både for de besøkende og aktørene som stiller ut.

– Aker Brygge har både beliggenheten og ressursene et slikt arrangement fortjener, og adkomsten og parkeringsmuligheter er bedre enn tidligere. Dessuten er Aker Brygge et mer miljøvennlig alternativ da vi ikke trenger å legge ut nye brygger hvert år, sier Prytz.

Båter i sjøen avholdes fra 4-7. september 2014.

Hva mener du om at Båter i Sjøen er flyttet til Aker Brygge? Del dine meninger på Båtliv sin side på Facebook, eller i diskusjonsfeltet under.