PRØVEKJØRT: JEANNEAU PRESTIGE 460

Flytende landsted med takterrasse

Jeanneau Prestige 460 er en voluminøs flybridgebåt med mange solsenger og elegant design i prisklassen over fem millioner kroner.

Publisert

Med Prestige-serien vil Jeanneau ta opp konkurransen med blant andre engelske Princess og italienske Azimut i luksusbåtsegmentet. Prestige-modellene har slått godt an i USA og Europa. Den franske suksessoppskriften er industrialisert produksjon og moderne design, som gir relativt lave priser på båtene.

Skjønt lave priser? Båtliv prøvekjørte nykommeren Prestige 460 en vakker høstdag med solblank sjø, og båten vi prøvde koster åtte millioner kroner med største motoralternativ og mye utstyr. 46-foteren er altså ikke en båt for hvermannsen, selv om den er blant de minste i Prestige-serien. Daglig leder Oda Lotte Heitmann i Heitmann Marin sier at de selger en del større båter til nordmenn som vil ha båt i stedet for hus ved Middelhavet. Nå tror hun at vi vil få se flere Prestige-modeller også i norske havner i tiden som kommer.

Nye Prestige 460 erstatter 450, men Garroni Design og JP Concepts har skapt en helt ny båt med flere elementer fra de større modellene enn fra forgjengeren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS