Flipper for feinschmeckere

NAUVO, FINLAND: Man tager et gjennomprøvd daycruiser-konsept, setter på en svær påhengsmotor, og lar en norsk industridesigner svinge tryllestaven over skrog og interiør. Resultatet heter Flipper 670 DC, og blir en suksess dersom det finnes rettferdighet i verden.

Publisert

Espen Thorup har tegnet mange fine båter. Han er godt kjent for sine Nordkapp-oppdrag, men har også tegnet hurtigbåter, cabincruisere og biler, for å nevne noe. Og selv om finnene har mange fine designere, mente Bella-sjef Raimo Sonninen altså at Espen Thorup var mannen som burde få jobben med å friske opp Flipper-utvalget og tegne nye Bella-modeller.

Flipper har aldri laget dårlige båter, men har manglet det særpreget som for eksempel konkurrenten Yamarin har etablert. Men nå gir samarbeidet mellom fabrikkens designere og pennesvingeren i Leangbukta både en klarere identitet og et distinkt premiumpreg til merket. Dette ble fort klart da Båtliv i fjor fikk en prøvetur med Flipper 670 DC.

Kort fortalt matcher Flipper 670 DC de beste båtene i klassen, og overgår det meste som leveres fra Kontinentet og USA. Her er det knapt nok noen planingsterskel, og båten takler dramatiske svingøvelser uten dramatikk. Selv når fartsmåleren nærmer seg femti knop, gir 22-foteren inntrykk av full stabilitet og trygghet, og med en tung 250-hester akterut er det lett å vise hele skroget over tunge hekksjøer. Men det skal likevel bare noen knepp på trimmingen og litt lavere fart til for å få skroget til å gli jevnt og mykt over de krappe bølgene på den finske sommerfjorden. Styreresponsen er nøytral og forutsigbar, samtidig som rattet gir god tilbakemelding, nesten som om det skulle vært mekanisk overføring og ikke hydraulikkolje mellom ratt og maskin. I tillegg er skroget stumt, og det kommer ikke et knirk fra innredningen eller overbygget.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS