Flere båter tross høljregn

På tros av at regnet plasker ned over store deler av Sør-Norge og  langs svenskekysten fortsetter havnene og fylles opp av forventningsfulle nordmenn i båt.

Publisert

I Strømstad har man så langt registrert en oppgang på cirka 300 gjestedøgn sammenlignet med i fjor, og man er nå oppe i 2300 per 1. juli.

Båtliv og Seilas tok i går ettermiddag runden rundt til ferierende nordmenn i ”Norges” største båthavn. Humøret var på topp når vi stakk hodet inn mellom kalesjegløppene på leting etter nedbørstunge fjes.

-Været ser ikke ut til å skremme bort noen. Vi har fullt nesten vær natt, folk er flinke å kose seg selv om de blir under kalesjene eller besøker attraksjoner på land, sier gjestehavnsjef Bengt Rosengren i Strømstad.

Ferske seilere koser seg

Han får støtte fra den norske seilerfamilien fra Oslo som består av far Tom Pedersen, mor Ida Lin Van Deer Gest med barna Emma og Noah Pedersen. De startet fra Oslo søndag og har vært innom både Soon og Hankø. På Hankø benyttet de seg av hotellets fasiliteter med både ridetimer og spa. Noe må v jo gjøre når regnet høljer ned, men vi lar det absolutt ikke gå ut over humøret sier pappa Pedersen. Familien er ferske seilere og kjøpte sin første båt, en Bavaria 30 Cruiser i fjor. På den tiden har de blitt totalt bitt av basillen og seiler nå også regattaer. I går ettermiddag dokket de altså inn hos Rosengren i Strømstad.

Bruker varmeapparatet

-Nå skal vi være om bord i tre uker og barna springer rundt på bryggene og ser ut til å elske båtlivet. Vi tar oss egentlig dit vær og vind bringer oss. Om noen dager håper vi å være i Gøteborg etter en stopp på Koster, da har vi lovet barna en tur til Liseberg. Vi seiler når det ikke er forsterk vind, så går vi for motor når det blir mye kryssing. V tar hele tiden hensyn til at vi er en familie med små barn, sier Ida Lin Van Deer Gest.

Det går kjappere med motorbåt. Trine Myrvold og Bjørn Guldvog fra startet fra Sandvikai Bærum tirsdag kveld. Stoppet i Dragsund på Håøya, og var på plass i Strømstad ved lunsjtider  i går. Brukte tiden mellom solgløtt og tunge regnskyer tiden til å gjøre litt forefallende arbeide på sin favorittbåt. En Wiking 28 med akterkabin. Den har de eid i tre og et halvt år. Perfekt familiebåt, for etter en kjærestetur til Smøgen o hjem igjen på søndag er det ferie med mine og dine unger i to nye uker.

-Da er det deilig med litt plass, sier Trine Myrvold og får et anerkjennende nikk fra Bjørn.

-Vi tar været som det kommer. Vi har varme om bord og lar egentlig værmeldingen styre ferden, men nå har det jo sett litt dårlig ut for hele området, så vi får vel bare ta de været vi får. Det kan i hvert fall ikke bli værre, det er jo en trøst, sier Guldvog.

Dristige båtfanter

    Det er ikke størrelsen det kommer an på bestandig. Familein Holm, far Jan Erik, Tobias og Isak, bosatt på Hvaler hadde tatt seg til Strømstad i en 11 fots jolle. Dristig, men familiens erfaring med farvannene og en regnstille dag tillot overfarten. De hadde ferie, og når man bor midt i et paradis  kan man jo like godt besøke et annet. De tok turen for utflukten skyld, og så ble det vel litt handling, i følge stemmene i den lille jolla. 

         

Powered by Labrador CMS