JULETORSK

Fang jul- og vintertorsken

I likhet med å hugge eget juletre, er det noe helt spesielt å dekke julebordet med egenfisket torsk. Slik fanger du havets hvite gull.

Publisert Sist oppdatert

Så tidlig som på 1500 -tallet har juletorsken vært et fast innslag som festmat i julen. Da vi en gang bekjente oss til den katolske kirken, og fisk var påbudt å spise i hele desember, har de fleste som kunne få tak i torsk foretrukket den rene og maritime smaken torsken gir. Avhengig av landsdel, så ble torsken servert saltet, tørket eller lutet om den ikke ble spist som sørlendingene ville ha den - helt fersk. Fisken skulle være så fersk at den helst kom spellende inn på kjøkkenet før kyndige hender overtok det hvite gullet for videre foredling. Maten kom til slutt på bordet og tradisjonen med fisk i julen har fortsatt helt frem til i dag.

Skrei og kyst-torsk i mengder

Båtfisket er det mest effektive etter torsk – og det med god margin. Mobilitet og bruk av ekkolodd og kartplotter, gir deg store fordeler fremfor kystfiskeren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS