Fiske + komfort = dyrt

Fiske kombinert med komfort kan bli dyrt når vi kaster oss over utstyrspakka til Quicksilver Pilothouse 755. Vi går om bord i nykommeren i Düsseldorf før båten kommer til Norge.

Publisert
Dim: 800x802pxDescription:Bootlogo Boot logo 2013Notes:
Dim: 800x802pxDescription:Bootlogo Boot logo 2013Notes:

Det har nærmest gått inflasjon i styrehusbåter, og i rekken er Quicksilver 755 Pilothouse nylig lansert. Vi har vært om bord i nykommeren som lover komfort for de fiskeinteresserte.

Snart til Oslo

Quicksilver 755 Pilothouse hadde sin premiere allerede under båtmessa i Paris i desember 2012. Neste messe var Düsseldorf, der den i disse dager stilles ut. Båten kommer også til båtmessa i Oslo i begynnelsen av mars.

Båten er første nye styrehusbåten i Quicksilvers nye Captur-serie. Med denne nye serien vil produsenten henvende seg til kunder som ønsker seg en fiskebåt med komfort i høysetet. Vi går om bord i båten for å se hva nykommeren har å by på. Denne gangen vil vi også se litt på utstyrspakka, og hva det koster å få den komfortable båten for fiskeren, slik den markedsføres.

Utestyring

På messa stilles den naturlig nok med en Verado, da Quicksilver eies av Brunswick. Med 200 hestekrefter og godt utstyrt koster båten 63.390 euro på messa.  Billigere blir det med  en Mercury EFI 150 hestekrefter og grunnmodell, altså uten at vi har plukket ut godbitene fra listen over ekstrautstyr du kan kjøpe. Uten ekstrautstyr koster den 46.650 Euro på messa. I Norge får man denne grunnmodellen med 150 hestekrefter for 435.950 kroner.  Båten på messa har også utvendig styring, og ønsker du det kan du legge til 20.110 kroner, ifølge den norske forhandleren Maritim Center som har lagt ut båten på Finn.

Komfortpakke

Vi går om bord via hekken, og noe av det første vi legger merke til er et ryddig akterdekk, med nedfellbar benk på babord side. Her er det god plass for fiskeren. Under akterdekket er det bra med stuveplass. Her er det både fiskekum med vannsirkulering og skjærebrett. På styrbord side er det også god plass for å henge fiskestengene. Vil du kjøpe med fiskepakken, som også inkluderer spylepumpe, må du legge til 10.130 kroner i prisen. Nå sikter også produsenten seg mot kunder som ønsker både fiske og komfort, og for komfortpakken kan du legge til ytterligere 22.250 kroner i prisen. Du får da med dusj på badeplatform, bord, baugputer, kjøleskap, takluke og dekkslys på fordekket. Og ønsker du ikke å sy gardiner selv kan du legge til nesten 3500 kroner.

NY STYREHUSBÅT: Quicksilkver 755 Pilothouse lanseres med sikte på frtitidsfiskere som ønsker litt ekstra komfort.

Lang utstyrsliste

Vil du også ha elektronikkpakka for dobbel styring (med sju og fem tommers skjerm) kan du legge til 23.880 kroner, eventuelt 15.710 kroner for enkel styring. Utstyrspakka er i det hele tatt lang for denne båten, og for å få båten slik den stilles ut på messa må du også blant annet legge til kjøleskap (7800 kroner),  landstrøm (7540 kroner), trimflaps (6920 kroner), motorbrakett (1630 kroner), enkel eller dobbel badeplatform (2839 eller 5660 kroner) og baug og akter ankervinsj (31.420 kroner) - for å nevne noe. Fordelen er at om du ønsker en billigere og ikke en altfor komfortabel båt, slipper du unna med en utstyrspakke du føler at du kanskje aldri får behov for. Uten at vi har tatt med utstyr som bimini, kalesje og farget skrog, samt spyletoalett, kommer utstrspakka på litt over 185.000 kroner, for å få den omtrent utstyrt som messebåten i Düsseldorf. Den sju og en halv meter lange styrehusbåten fra Quicksilver kommer da på litt over 620.000 kroner. Vil du i tillegg ha en Verado med 200 hestekrefter må du regne med noen tusenlapper mer.

Tre seter

Quicksilver 755 Pilothouse har to innganger til styrehuset. En på styrbord side og en akter. Innvendig har den tre seter, inkludert førersetet. Vi legger merke til at det ikke er noe å hvile føttene på for setet på babord side, men i stedet må føttene hvile på køya. Båten har dobbel køye, med fin plass til Porta Potti under køya. Båten kan også leveres med spyletoalett og septiktank (10.180 kroner).

Båten har brede dollbord og det er greit å komme seg til fordekket, der det også er tilrettelagt for å sitte. Solide rekker gjør det også greit å bevege seg rundt i båten, men på båtmessa ser vi at det gjerne kunne vært noe å holde fast i på det avrundede taket av styrehuset også som man kan holde seg fast i når det er litt bevegelse i båten. Men i det hele tatt bør denne båten treffe fritidsfiskern, med godt tilrettelagt og uvanlig stort akterdekk til å være en 7,5 meter lang båt. I tillegg er jo plassen god, og komfortabel inne i styrehuset.

Powered by Labrador CMS