Fishermans friend for ever

Det var litt som å slippe taket i en nyforelskelse da vi måtte forlate vår følgesvenn ien forblåst havn i Tromsø. Lille «Fishermans friend», en Jeanneau Marlin 6, ble en stordel av vår fantastiske sjøreise fra Bodø til Tromsø denne sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Polsk produksjon og franske streker – kan dette holde, da? Den er så absolutt blant markedets rimeligste båter i denne klassen, med en inngangspris på cirka 270 000 kroner inkludert motor (75 hk), og sjelden kan vi vel si klarere at båten oppfylte de fleste krav og behov. Den tok oss sikkert over Vestfjorden tre ganger i løpet av en uke. At den franske båtprodusenten denne gang har hatt røffe nordiske farvann i tankene da de begynte å skissere Marlin 6, er vi lite i tvil om. Det sier de vel også selv i presentasjonen av båten – The Spirit of the North, og det fremoverlente førerhuset gir båten et tøft utseende med klare hentydninger til den tradisjonsrike nord-norske fjordsjarken.

Hva er vel da mer passende enn å sette båten på prøve i de farvannene hvor anene har gitt matauk og moro for generasjoner av sjøfarende. For å rydde unna for eventuelle franske fordommer og heller slippe til erfaring og kunnskap, ba vi Fritid-Senteret i samarbeid med Jeanneau om å utstyre oss med en Marlin 6. Båten er klassifisert som CE: C6, og skulle ut på en ukes seilas langs den tøffeste delen av Norges kyst, nemlig strekningen fra Bodø til Tromsø. Selve turen og stedene vi besøkte, kan du lese om i et senere Båtliv. Her konsentrerer vi oss om hvordan båten fungerte. 

Tøff rute

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS