Fische marine kan bli solgt
Fische marine kan bli solgt

Fische marine kan bli solgt

Ut fra det Båtliv erfarer er trønderbedriften Fische Marine, med hovedkontor i Sætre, til salgs.

Publisert

-Ja, jeg kan bekrefte at jeg har fått noen henvendelser fra interessenter. Men jeg er meget tilbakelent til prosessen. Vi er ikke nødt til å selge, her dreier det seg om at jeg i en alder av 65 år ønsker å rydde litt i porteføljen av bedrifter, og da er min luktesans fortsatt så god at når noen ringer og ønsker å gjøre forretninger er jeg åpen for det.

Det skal ikke være snakk om noen form for dramatikk knyttet til salget. Det kan sees på som en opprydding i forhold til arv og fordeling av selskapets aktiva til yngre generasjoner i Fische-familien.

-En bedrift har man til låns. Hvis det ikke passer for den noen av den yngre generasjonen å ta over, ja da må man se på andre løsninger, sier Stig Fische.

Stig Fische presiserer at han et stort hjerte for suksessbedriften sin Fische Marine, og det er ikke sikkert at denne blir solgt hvis han får kvittet seg med noen av de andre selskapene han eier. FIschefamilien er også tungt inne i eiendom og hotell, og driver blant annet kjendishotellet Dr. Holms på Geilo, som også er til salgs og har vært det en stund. Får han solgt dette først, er det ikke umulig at han beholder Fische Marine videre, bekrefter Stig Fische overfor Båtliv. 

- Min far Arvid bygde opp bilforetningen og la grunnlaget for bedriften. Denne bedriften har jeg selv bygget opp innenfor vår organisasjon og derfor viktig for meg, sier Stig Fische.

Fische Marine opplevde i fjor sitt beste omsetningsår noen gang. Sånn sett er det derfor en meget solid bedrift familien Fische nå går ut i markedet med. Det er foreløpig kun gjort en sonderinger og ingen ting er konkret i følge Stig Fische.

Trond Underhaug, som i dag leder bedriften i Sætre, ønsker ikke å kommentere den pågående prosessen, men sier han skal fortsatt jobbe i bedriften i mange år.

-Betyr det at du kunne tenke deg å kjøpe den for å drive den videre?

-Det har jeg ingen kommentar til, men presiserer at jeg har tenkt å drive denne bedriften i mange år fremover.

Powered by Labrador CMS