Fire savnet etter båtulykke

En båt med seks unge danske menn har gått rundt utenfor Mandal. Fire er fortsatt savnet etter ulykken, og ingen skal ha hatt redningsvest.

Publisert

To av de seks klarte å ta seg til en holme etter den fatale ulykken. En av de to la så på svøm i håp om å få tak i hjelp.- Han svømte langt og fant til slutt en hytte med telefon og fikk varslet. Han har gjort en kjempejobb, sier redningsleder Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til VG Nett ved 5-tiden i dag tidlig.


Politiet fikk melding om ulykken ved Maurholmen utenfor Skjernøy ved Mandal klokken 22.48.

 Ifølge mannens forklaring skal ulykken ha skjedd om lag en time etter de dro ut på fisketur, altså ca. kl. 13.00, men dette er foreløpig usikkert.

 Fire andre er fortsatt savnet, men ifølge NTB kan to av de savnede tatt seg opp på en holme i nærheten. Dette vil ikke Knudsen bekrefte.Hovedredningssentralen bekrefter overfor VG Nett at danskene lånte båten allerede ved 13-tiden torsdag for å dra ut på havet for å fiske.

Søket etter overlevende trappes opp nå I mrogentimene, men det er meldt dårligere vær i leteområdet

Personene om bord i båten er danske statsborgere. De beskrives som unge menn - alle er i begynnelsen av 20-årene. Politiet i Danmark jobber på morgenen torsdag med å varsle de pårørende.Powered by Labrador CMS