Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Fire nyheter med bokomfort

Vi har vært om bord i  fire båtnyheter som kan være et alternativ til hytta.

Publisert

Båtnyhetene var mange på Boot Düsseldorf, og flere av dem gir komfortabel bokomfort, og om ønskelig et båtliv gjennom hele året. Bladet Båtliv har vært om bord i fire slike båter som ble premierevist på messen. Båtene er fra størrelsen 34 til 43 fot, fra helt nye produsenter til veletablerte Princess og Nimbus.

Nimbus 405 Coupé

En av de mest spennende nyhetene for nordiske forhold er svenske Nimbus som lanserte sitt nye flaggskip.  Med Nimbus 405 Coupé har designeren fått frem de klassiske Nimbus-linjene, samtidig som båten har fått en moderne, men samtidig også en tidløs design.

– Dette er vårt nye flaggskip, sier direktør Jonas Göthberg i Nimbus Boats som tar oss med om bord for en omvisning. Fire båter er vissnok allerede solgt. Den nye norske forhandleren, Aaby Marine, opplyser at de er klare til å ta båten til Norge så fort de har en kjøper.

Båten som koster nærmere fem millioner kroner har et stort sosialt akterdekk med sitteplass for åtte personer. Salongen har også godt med sitteplasser, stort bord og en gjennomtenkt bysseløsning som inkluderer en kaffemaskin. Båten har tre separate kabiner, og bad med toalett og dusj.

Les mer omNimbus 405 Coupé

Carver C34

Denne har du trolig aldri hørt om, men den første båten er allerede på vei til Norge. Carver C34 er svært rommelig i forhold til størrelsen på 34 fot. Den norske importøren legger også stor vekt på at båten leveres med aksling, noe som klinger godt i mange norske ører. Båten har flybridge for å nyte varme sommerdager og fartsvind, mens innvendig er det godt med plass, med pantry på styrbord side og sittegruppe på babord side. Nedunder er det to sovakabiner, og finishen er gjennomgående god. Den amerikanske båten hadde sin Europalansering i januar, men ble lansert for første gang i USA i desember 2012, og er testet av amerikanske båtblader med gode resultater.  Den norske prisen ligger på om lag 3,3 millioner kroner.

Les mer om Carver C34

Princess 43

Her har vi en rommelig båt på 43 fot som kommer til Norge allerede i mai. Princess 43 har en stor flybridge som er trukket akterover som tak over akterdekket. Prislappen i Norge vil være i størrelsen fem millioner kroner, avhengig av motor og utstyr.

Når vi kommer ombord får vi inntrykk av å være i en enda større båt enn en 43-foter. Innredningen er åpen og lys med store vinduer og høyt under taket. Treverket er lyst og sofaene i salongen beige. Byssa er en trapp ned på babord side. Løsningen gir en sosial båt med god kontakt mellom bysse, førerplass og salong. Videre forover er det på styrbord side en lugar med to køyer som kan skyves inntil hverandre med fjernkontroll. Deretter er det bad på hver side av båten, før man kommer inn i rederlugaren forut. Noe av det mest imponerende med båten er den store flybridgen. Dette er et toppdekk med stor salong utegrill og wetbar samt stor solseng.

Les mer om Princes 43

Sealine F380

Tidligere ble Sealine produsert i England, men som mange andre båtprodsenter har Sealine også hatt tøffe tider. Med tyske Hanse i ryggen er Sealine på banen igjen med en ny og rommelig 37-foter. Båten er designet etter siste mote, med stor flybridge og god plassutnyttelse under dekk.På akterdekket er det en bred sofa med rygger som kan vippes, slik at du kan sitte og se forover eller akterover på badeplattformen.Salongen minner om en liten stue. Umiddelbart på babord side er TV-skjerm og en barkrok med skap og hyller og et kjøleskap. På styrbord er en stor sittegruppe, samt en sofabenk på på babord side. Store vinduer gir god utsikt og slipper inn mye lys. Fargene er i lysebrunt (kaffelatte) og kremhvitt. Videre forover er to lugarer og to bad.

Les mer og se bilder av Sealine F380