Fire norske nominert til Årets Båt i Europa

Marex ACC 370, Askeladden Comuter 11, Windy Chinook 44 og El. Snekka Polar 20, har alle en ting felles. De er blant de nominerte båtene til den prestisjetunge kåringen – European Powerboat of the Year (EPY).

Publisert

Marex og Askeladden er nominert i klassen motorbåter mellom 30 og 40 fot. Windy i klassen over 40 fot. Den nye elektrsike snekka fra Polar er nominert i innovationsklassen. Totalt er det seks klasser i denne kåringen.

    -Fytte rakkern, dette er bare så stort. Det er morsomt å se resultater av hardt arbeid. Vi har ikke kopiert noen, og forsøkt å tenkt utradisjonellt i en tid hvor mange båter ligner på hverandre, er Marex-eier EspenAalruds første kommentar til nominasjonen.

    Båtliv er medlem av den internasjonale juryen som er sammensatt av journalister fra 8 europeiske båtblader. Nominasjonen ble offentliggjort under båtmessen i Genova, og de nominerte får lov å bære et eget bevis på sin nominasjon.

    –Dette er særdeles spennende og viktig for norsk båtbransje. Flere ønsker å se seg om etter nye markeder, og da er det viktig at norske båter gjør det sterkt i en særdeles tøff konkurranse som dette er. Om man ikke vinner skal det også være en ære å komme så langt som til oppløpet, som en slik nominasjon er, sier jurydeltager og redaksjonssjef Frode Pedersen i Båtliv.

Pedersen presiserer at fjorårets avstemming signaliserte sterkt at Europa ser mot lille Norge i respekt. I fjor stakk både Goldfish 30 SC og Fjord 40 Open av med seieren i hver sin klasse.

Fakta om kåringen:

Båtlivs redakssjonsjef Frode Pedersen sitter som eneste norske representant i den internasjonale juryen som skal kåre årets motorbåter i Europa.

Avstemming og selve juryarbeidet strekker seg over en periode på syv måneder.

Prisen European Powerboat of the Year (EPY) er en prestisjetung utmerkelse

som deles ut hvert år under messen i Düsseldorf. Dette er et non-profit

arbeide, og det både stemmes og nomineres uavhengig. Men juryen avholder arbeidsmøter og har sitt eget forum hvor tanker og meninger utveksles.

Prisen er skapt på initiativ fra flere ledende motorbåtblader i Europa, men

den administreres av det tyske bladet BOOTE. Andre blader som er representert er finske VENE, Sveitsiske Marina.ch, franske Neptune, Italienske Barch A Motore, BOOTE EXCLUSIV, østerriske Yacht Revue og BÅTLIV fra Norge. Engelske blader har sin egen kåring i forbindelse med utstillingen i London.

Det kan bare stemmes over nye båter, og kategoriene er som følger:

Sports/motorbåter opp til 30 fot.

Motorbåter opp til 40 fot.

Motorbåter/yachter opp til 50 fot.

Motor-yachter over 50 fot.

Displacement båter uansett størrelse

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS