Finsk verdensmester kjøpte norsk båt

Den finske hoppverdensmesteren Janne Ahonen fikk overlevert sin Skorgenes 350 Nordic under båtmessen i Helsinki. 

Publisert

Som skinasjon er vi stolt av å si at en verdensmester har kjøpt Skorgenes, at han er fra båtlandet Finland gjør jo ingenting, sier Lise Kalstad i Skorgenes Norge.

Til finsk TV sier Janne Ahonen at han og familien har hatt stor båtinteresse i flere år. Nå var det på tide å kjøpe noe større. På spørsmål hvorfor han kjøpte norske Skorgens, svarer han at det var en venn av han som hadde kjøpt Skorgenes og sa dette var bra håndverk kombinert med bra utseende og –store senger?

–Etter at jeg selv besiktiget båten er jeg enig, sier Ahonen.

Janne Ahonen hadde tatt med seg begge sønnene sine til overrekkelsen i Helsinki. Og det ble lagt vekt på at døtrene får egen lugar.

–Her kan jeg bo om bord, og siden familien min er såpas båtvante blir det mange timer om bord denne sommeren. 

Den finske storhopperen Janne Ahonen setter krav til det han bruker og kun det beste er godt nok, mener den finske Skorgens forhandleren Juha Pulli. Ahonen fikk overlevert sin nye Skorgens  under den finske Sjøen for Alle i Helsinki.

Janne Ahonen har lagt opp men vurderer hele tiden comeback. Denne sommeren skal han i hvert fall prioritere båtlivet fremfor harde treningsøkter, i følge TV-intervjuet som ble gjort om bord i Ahonens båt.

Fisker du? Spør reporteren.

–Ja da, men ikke no særlig seriøst. Det blir nok en kombinasjon av selvfisket mat, og noen saftige pølser på grillen som får sentral plass  bak på akterdekket, sier den finske verdensmesteren.

Båtliv har langtestet Skorgenes 350 Nordic. Her kan du lese mer om hva vi mente om båten:

http://www.batliv.no/wip4/detail.epl?id=155740

Her kan du se deler av TV intervjuet som ble gjort:

http://www.jp-marine.no/showpage.asp?fileId=1036&id=225

Powered by Labrador CMS