Finsk Ferarri

Det er ikke lenger nytt å forene aluminium og glassfiber, men få klarer å skape det finske XO Boats har klart med denne båten.

Publisert

Sammenligninger med Ferarri kan alltid bli litt søkt, men det er få båter vi har kjørt som kan måle seg med den vannvittige akselerasjonen og trygge lekenheten som denne båten faktisk gir. Men som på andre supermaskiner er det løsninger vi bare ler av og spør hvor i h… var designeren når han kom opp med denne ideen. Dette skal vi garantert komme tilbake til.

Når man setter seg i en forholdsvis liten og lett båt med 250 hk på hekken, så forventer man at dette røsker når vi drar på. Her ble opplevelsen til et skikkelig kick. Båten formelig tok av på en trygg måte, og jeg kan ikke annet enn å sammenligne med opplevelser jeg har gjort i sportsbil. Seteryggen stod i veien for tyngdekraften og godt var det.

At Yamaha lager gode motorer for tiden, får vel også ta litt av æren for totalinntrykket av denne prøvekjøringen. Ofte opplever vi moderne firetaktsmotorer som litt akselerasjonstreige før motormassen får satt seg i bevegelse, men her kjørte vi med samme aktive kjørestil som vi gjør med Evinrudes lettere totaktsmotorer.

I neste nummer av Båtliv som kommer i november, kan du lese mer om denne båten. Der setter vi fokus på mange av markedets aluminiumsbåter.

Powered by Labrador CMS