Finn tyven med mobilen
Finn tyven med mobilen

Finn tyven med mobilen

Flytter noen på båten din kan du få en umiddelbar melding på mobil med kart og båtens posisjon. Aldri har den slags sikring vært billigere.

Publisert

Arendalsfirmaet On-Sat har brukt fire år på å utvikle Safetracker, et nytt alarm og sporingssystem.

En liten sender monteres i båten. Den kobles til en strømkrets, men om noen kobler fra batteriet vil den fortsatt sende signaler i tre dager. Senderen veier ikke mer enn 85 gram og er litt større enn en fyrstikkeske.

Sonealarm

Du velger selv hvor begrenset sonen skal være før alarm sendes til mobilen.

– Vi anbefaler ikke mindre sone enn 40 meter, ellers kan man få feilmeldinger. Radiusen kan være helt opp til 5000 meter. Brytes grensen sendes en melding til mobilen, og da kan man sette i gang sporing, og senderen sender da posisjonen hvert minutt. I tillegg kan enkeltposisjon hentes når man vil med å sende en SMS, forteller Tor Svein Haugen i On-Sat.

På SMSen som du får tilsendt kan du lese lengde og breddegrad, styrke på GSM-nettet, batteritid, hvor mange satellitter GPSen har kontakt med. I en link ligger kartet, som åpnes med posisjonen til båten.

Lurer du på hva som skjer i omgivelsene har senderen en mikrofon som kan slås på med hjelp av mobilen.

– Da kan du høre om motoren går, forteller Haugen

Nødknapp

I en nødsituasjon om bord i båten kan senderen også være til hjelp. Den har da en panikknap, en SMS-knapp, som man trykker på, og posisjonen sendes til Securitas for dem som har valgt tilkobling til vaktselskapet, i tillegg til at nødposisjonen sendes til alle mobilene som er koblet til systemet, maks tre mobiler.

Inkludert i pakken er et interaktivt kart på internett fra Ugland IT, i tillegg til direkte kartoppslag på mobilen.

– Webkartet er så detaljert at det viser navn på holmer og skjær, mens kartet som fås opp på mobil er litt enklere, sier Haugen.

Han forteller det er lagt vekt på brukervennlighet. Det følger med et lite visitkort som kan legges i lommeboka. Der står alle kommandoer du kan bruke for å hente informasjon fra senderen i båten.

– Og senderen moterer man enkelt selv, det er plug and play, sier Haugen.

Gir rabatt

Ifølge produsenten tilbyr flere forsikringsselskaper rabatter for båter utstyrt med Safetracker som også er FG-godkjent.

Er du på tur og lurer på hvor du er kan også denne sporingsenheten være til hjelp. Send en SMS, og se hvor du er.

Produsenten opplyser prisen er 1980 kroner, og et årsabonnement koster 990 kroner. I tillegg kommer etablering på 350 kroner.

Powered by Labrador CMS