Fikk ikke lønn fra Askeladden
Fikk ikke lønn fra Askeladden

Fikk ikke lønn fra Askeladden

Problemene ved Askeladden-fabrikken har tatt et steg videre. Tirsdag skulle de ansatte fått lønn - men ingen penger kom inn på konto.

Publisert

Fabrikkledelsen fortviler, men lover at pengene er på vei.

- Det er til å få vondt i magen av. Dette er ingen hyggelig situasjon, men vi håper lønnsutbetalingene kan skje i dag, sier administrerende direktør Henrik J. Askvik til Bergens Tidende.

Henrik J. Askviks sønner AS har nå permittert 119 ansatte og stengt produksjonsanlegget i Polen. Kun 16 personer er ennå i jobb hos Os-bedriften, som har hatt en meget tøff høst med bråstopp i salget og mange båter på lager både hos forhandlerne og på fabrikken. For noen uker siden ba ledelsen om frivillig gjeldsordning, og gjeldsnemnden jobber nå med å få oversikt over verdiene i selskapet.

Gjeldsnemdleder Arne Laastad mener likevel at utsiktene til videre drift er forholdsvis gode, og denne uken sendte fabrikken ut to trailere fullastet med nye båter. Et møte med banken i går kveld resulterte ifølge BT også med at banken betaler ut lønn i dag, og forholdet til bankforbindelsen DnB NOR skal være bra:

-Nå er ikke den endelige avtalen på plass, men jeg regner med at vi nå får stabilisert situasjonen og at vi får en avtale om likviditet slik at vi kan drive trygt og få dekket våre utgifter frem til årsskiftet, sier advokat Arne Laastad til avisen.

Powered by Labrador CMS