Fikk bærbar VHF

Telenor Maritim Radio ønsket å påskjønne trofaste betalere av lisensen, og trakk to heldige vinnere blant lisensbetalerne.

Publisert

–    Dessverre er det mange som ikke betaler VHF-lisens. Med denne trekningen ønsker vi å premiere våre trofaste kunder, sier markedskoordinator Anita Johannesen i Telenor Maritim Radio.

Les også: 100.000 uregistrerte VHF-er

De to heldige vinnerne var Petter Larsson og Kjell Harry Evensen, som fikk hver sin bærbar VHF- radio med DSC fra VHF Communications og Seatronic.

Petter Larsson fra Bergen har hatt lisens og sertifikat siden sommeren 1981. – Det hele begynte med at jeg hadde kjøpt ny seilbåt og ønsket å være med på Vikingbank Race. Seilasen gikk fra Bergen til Vikingbanken, rundt oljeplattformene og tilbake. For å være med, måtte vi ha alle sikkerhetsformaliteter i orden, sier Petter Larsson.

– Betalt lisensen har jeg gjort meg glede hvert år, da jeg ser verdien i tryggheten dette gir meg og min familie. Til tross min høye alder på 73 år er jeg en aktiv regattaseiler i mai og juni, familie seilferie i juli og regattaseiler igjen fra august til oktober. Da er VHF-radioen flittig i bruk.  Det er betryggende å vite at jeg kan når en kystradiostasjon, når jeg har behov for ulike former for assistanse, sier Larsson, som utvidet sitt VHF-sertifikat til SRC sertifikatet i 2008.

–    Jeg gjorde dette for å øke kunnskapsnivået mitt på alt nytt som er kommet innen sikker kommunikasjon til sjøs. Det var lærerikt å lese «Mayday» boka (Red: Læreboka for VHF/SRC sertifikat, sier Larsson. SRC sertifikat er påkrevet når man å ha utstyr om bord med nødknapp (DSC funksjon).

Hurdalsjøen

Den andre heldige vinneren definerer seg som en skikkelig innlandsbonde og bor i ved Hurdalsjøen i nærheten Mjøsa.  Kjell Harry Evensen fikk sin første båt, da han var 60 år. Siden den gang har båt størrelse og motor økt.

-    Den bærbare VHF-radioen Standard Horizon HX851E,  er akkurat en slik jeg ønsker meg, men jeg trenger litt hjelp til programmeringen. Har hørt det er en ny lov om dette, sier han.

Sesongtest

Ved sesongstart eller nyinstallering bør du teste VHF-radioen opp mot en kystradiostasjon, ikke bare opp mot en annen båt. Kystradiostasjonene har helkontinuerlig lyttevakt på nødkanalen 16 – de er der for din sikkerhet, opplyser Telenor Maritim Radio

Powered by Labrador CMS