Ferske kart rett på plotteren

Trygg navigering krever oppdaterte kart. Det har nå blitt enklere.

Publisert

De fleste seiler rundt med kart på plotteren som er like gammel som plotteren selv. Selv om havbunnen i Norge stort sett er stabil, så skjer det forandringer i kartene hele tiden. Ny merking av leder, broer, kabelspenn osv.

Oppdatert via iPad

Tidligere var det vanlig å ta kartbrikken med hjem fra båten, sette den inn i PCen og oppdatere over nett. Nå blir det enklere.

Har du en ny multifunksjonsskjerm fra Raymarine, a, c, e eller gS med oppgradert programvare, så kan du synkronisere kartdataene på plotteren med kartene på iPad via plotterens Wi-Fi system. Dette krever at du har Navionics på iPaden og på Raymarine plotteren.

Løsningen gjør ogs at dine dybdemålinger ra båten blir hentet ned på iPaden, og så sendt til Navionics database. Systemet er opp å går, men løsningen overfører ikke ruter og anmerkninger. Dette skal Navionics jobbe med for å løse.

Les mer her

Butikk på plotteren

Har du Simrad, Lowrance eller B&G kan du nå oppdatere kartene dine direkte fra plotteren. Navico, som står bak de tre merkene, lanserer app-butikken GoFree. Om du kobler plotteren din opp mot internett via din mobiltelefon, så kan du kjøpe, eller oppdatere dine kart. I GoFree finner du kart fra C-map og NV Charts. Navionics er ikke med på GoFree-løsningen til Navico.

Les mer om GoFree her.

SYNC: Med Navionics på iPad og på Raymarine kan du synkronisere data i mellom produktene.

Powered by Labrador CMS