Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Fendere med eget trykk

Det som tidligere bare var mulig for rederier og båtprodusenter er nå tilgjengelig for den vanlige båteier.

Publisert

HOVEDBILDE: Fender med navnet på båten din påtrykket. Fotos Runar Risvik/designOnline.

I nettbutikken båtfender.no kan båteiere utforme fendere med sitt eget design. Det er firmaet DesignOnline AS som står bak nyvinningen, og som er unik i verdenssammenheng.

Daglig leder Runar Risvik i DesignOnline forteller at de i flere år har arbeidet med en metode som gjør det overkommelig å merke fendere i små opplag, faktisk helt ned i ett eksemplar.

Tidligere var eget trykk på fendere forbeholdt båtprodusenter, rederier og andre som kunne bestille et stort antall.

– Årsaken var høye klisje- og startkostnader. Vår trykkmetode har eliminert dette, og båteieren betaler faktisk bare et lite tillegg til fenderprisen, sier Risvik.

I nettbutikken finnes et online designverktøy som er enkelt å bruke. Man starter med å velge en fender som passer til båtens størrelse, og det kommer opp et bilde av fenderen. Så er det bare å begynne å designe, nesten som i et vanlig tegneprogram. Når man er fornøyd med resultatet, lagres designet, og ønsket antall fendere kan bestilles.

–Vi tror faktisk dette er noe hele familien kan samles rundt PC-en og more seg med, sier Risvik med et smil. I tillegg til trykk direkte på fendere, kan man bestille fendere med fendertrekk og med trykk på trekket.

Ragntøy med logo

– Om ikke lenge vil vi også tilby eget trykk på flytevester, regntøy og andre plagg, alt fra kjente norske merkevareprodusenter. Og når man først har utformet en logo, kan det være greit å kunne bestille klebemerker til selve båten i samtidig. De fleste vil nok velge å lage et design med båtens navn og hjemmehavn, men det er mange andre muligheter.

Skal man på langtur, hvorfor ikke lage en ”ekspedisjonslogo”, som for eksempel  ”Bergen - Lerwick 2014”.  Mulighetene er mange, sier Risvik.

Som leverandør av fendere har DesignOnline valgt norske Polyform AS. Årsaken er at produktene er av høy kvalitet og at de er godt kjent blant norske båteiere.

–Kvalitetsmessig vet båtfolk hva Polyform står for, og det betyr at vi kan konsentrere oss om å markedsføre muligheten man nå har til å få sitt eget trykk på dem, avsluttet han.