Femte «norske båt» klar for Arendal

Kurt Åge Olsen fra Arendal utgjør halvparten av team Veneta Marine. Med hans inntreden i Offshore klasse-1 i Arendal, blir det fem ”norske” båter som stiller til start.

Publisert

De har vært lang vei frem for Arendalitten Kurt Åge Olsen. Nå skal han altså debutere på hjemmebane i Offshore klasse-1 som throttleman. Dette betyr at det blir fem ”norske båter” på startstreken. Jotun, Spirit of Norway 10, Spirit of Norway 20, Negotiator, og nå Veneta Marine som i fjorårssesongen het Flaminia. Båten er fortsatt gul, men med nye sponsorer.

Olsen testkjørte båten i Italia i forrige uke, og sier den gikk helt på høyde med hva de andre presterte i Athen, men at både båt og motorer er bygd om før årets sesong. Olsen får et team på 16 mann rundt seg, og at de har åtte Lamborghinimotorer til disposisjon.

-Kommer jeg blant de åtte beste i Arendal blir jeg kjempefornøyd, sier Olsen til Båtliv. 

Dette handler om penger, men Olsen sier det ble en grei deal for hans del. Han har foreløpig skrevet kontrakt for de to løpene i Arendal og Oslo.

-Etter det, får vi evaluere min innsats og om det er verdt å fortsette, sier Olsen.

Båtliv kjenner til at Olsen tidligere har prøvekjørt for Jotun, men at det ble med det.

Kjører også i miljøklassen

Kurt Åge Olsen skal også kjøre prøveklassen Mercury V-klasse i HOGVee, der er det foreløpig usikkert om hvem det er som sitter sammen med ham. Båten eies av Tommy Stensruud og Bjørgulv.

På grunn av at bare tre båter er klare for Arendal, blir dette kjørt som en oppvisningsklasse.

Dette blir også båtsportens første møte med det mer miljøvennlige drivstoffet Etanol, og alle de tre båtene i den nye Mercury V-klasse kjører på Etanol.

Olsen har drevet med båtracing siden 1998 og har kjørt både Klasse-3 og ProVee.

Nå blir det altså debut på hjemmebane, og i følge Olsen har det vært langt frem, men at dette er en drøm som har gått i oppfyllelse.

Til daglig driver Olsen sitt eget eiendomsfirma og entreprenørselskap i Arendal. Ved siden av driver han også og bygger båter.   

Les Båtliv nummer seks-6 (det store sommernummeret). Der finner du en fullstendig presentasjon av alle de "norske teamene" som stiller både i Arendal og Oslo.

  

Powered by Labrador CMS