WaterCar Panther:

Fastland ingen hindring

Skjærgårdsjeep får en helt ny betydning med amerikanske WaterCar Panther. Se film!

Publisert

>> Se film!

Amfibiebiler har vi sett før, men denne skiller seg ut i mengden. Den skal trives like godt på sjøen som på land. Det som skiller jeepen WaterCar Panther fra andre biler er at den har et glassfiberskrog. På veien oppfører den seg som en helt vanlig jeep, med en topphastighet på 130 kilometer i timen og en 3,7 liter Honda V6 V-tec med 305 hestekrefter. Blir køen plagsom og en strand er innen rekkevidde kan bilen sjøsettes. På vannet raser man videre av gårde med en hastighet opp til 38 knop.

Noe av det som gjør dette mulig er den patenterte løsningen med veksling mellom hjuldrift (firehjulstrekk) og vannjetdrevet. Chassis er laget lett som mulig, og skroget er skumfylt i celler og skal ifølge produsenten være usynkbar.

Det anbefales at når man kjører ut i vannet ikke har større hastighet enn 24 kilometer i timen, og at det ikke er avsatser større enn 15 centimeter. I videoen som produsenten har produsert vises noen spektakulære sjøsettinger.

Så fort bilen er i sjøen settes veksleren i nøytral, og hjulene løftes opp hydraulisk. Deretter er det bare å slå over til vannjetten, og man har en fullverdig båt. Hele prosessen skal ifølge produsenten ikke ta mer enn 15 sekunder. Båten er til og med kortere enn en vannscooter, men den er godkjent for fire personer. På den litt humoristiske filmen vises båten til både vannleker og fiske. Prisen for Panther starter på 75.000 dollar, men den blir neppe lett å få godkjent i Norge.

Blir det for tamt å kjøre på vannet, finnes det også båter i rein James Bond-stil som tar deg med undervanns. I 2008 ble undervannsbilen Ringspeed sQuba lansert.

Se produsentens filmpresentasjon:

Powered by Labrador CMS