Familiesuksess fra Nordkapp

Ønsker du en Nordkapp Vitesse 850 må du smøre deg med tålmodighet. Båtene går unna som varmt hvetebrød. Se hvorfor.

Publisert

Norske båtprodusenter utmerker seg med herlige båter i år, en av dem er Nordkapp 850 Vitesse. Den oser av kvalitet og byr på god uteplass.

– Vi produserer åtte båter frem til sommerferien. Alle er solgt. Til høsten setter vi i gang produksjonen igjen, og jeg antar at vi får produsert og solgt mellom 20 og 25 båter av denne modellen i år, sier en fornøyd Hans Petter Slang i Nordkapp Boats AS. Den første kundeleverte båten gikk til Bergen forrige uke.

– Den var nydelig å kjøre, smiler Hans Petter Slang etter sin første prøvetur med Nordkapps nye flaggskip.

Kvalitetsinntrykk

Båtliv har vært om bord i den nye båten, men har ikke hatt anledning til å prøvekjøre den ennå. Båten oser av kvalitet og byr på god uteplass, samtidig som den er en fryd for øyet. Daycruiseren har også god plass nedunder. Kabinen har en stor sittegruppe som enkelt gjøres om til en køye for to. Fire ventiler og en takluke slipper inn godt med lys. I tillegg er det midtkabin, med plass til to voksne. Et overraskende lekkert bad og toalettrom hever totalintrykket, selv om vi også gjerne skulle sett en ventil der.

På dekk er det en stor L-sofa som blir en U-sofa når seteryggen til forsetet skyves tilbake. På dekk er det god plass til å bevege seg. Man kommer seg lettlett til badeplattformen og fordekket, sistnevnte med solide og fast trinn opp til luka i vindskjermen.

Uten reflekser

Den gråfargede førerposisjonen er oversiktelig og det er plass til stor plotterskjerm. Hvitt dashbord er dessverre mer regelen enn unntaket på norskproduserte båter. Problemet er at den hvite overflaten gir gjenskinn i vindskjermen, akkurat som når man legger hvitt papir ved frontruta i en bil. All honnør til Nordkapp som her har gitt dashbordet en gråfarge som ikke gir slike irriterende reflekser i vinduet.

– Vi har lagt vekt på stor og brukervennlig cockpit. Det er det folk gjerne ønsker til båter i denne størrelsen. Vi har også fått fram en båt som er luksuriøs uten at den ser overdådig ut, sier Slang.

Prisen på båten starter på 1.170.000 kroner motorisert Volvo Penta D4 med 260 hestekrefter. Fullt utstyrt må du regne med nærmere 1,5 millioner kroner.

Fakta om Vitesse 850 www.nordkapp-boats.no

Søk og sammenlign båter i batguiden.no - Norges største båtutstilling på nett.

Lengde: 855 cm
Bredde: 270 cm
Vekt: 3200 kg
Drivstofftank: 2 x 170 liter
Ferskvannstank: 80 liter
Motor anbefalt: 250 - 400 hk
Antall sitteplasser: 8 personer
Antall sengeplasser: 4 personer
Powered by Labrador CMS