Familie måtte hoppe på sjøen med toåring

Det ble dramatisk da to voksne og tre barn, det yngste bare to år gammel, hoppet på sjøen etter røykutvikling i en cabincruiser.

Publisert

Den dramatiske redningsaskjonen skjedde like utenfor Borre I Vestfold. Allerede etter et kvarter hadde de fem kommet seg opp på land.


– Flere personer på land så at de hoppet på sjøen. Tre personer kledde av seg og vasset ut og fikk tak i barna. Deretter fikk de ut en båt og plukket opp de to siste. Det var meget god innsats av dem som var på land, sier operasjonsleder Tormod Kristiansen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Redningssentralen fikk meldingen om den dramatiske hendelsen klokken 11.35. Flere båter kom til stedet, blant annet kystvaktskipet KV "Nornen" og redningsskøyta RS "Simrad Buholmen". 
De to foreldrene er 35 og 40 år gamle, mens barna er henholdsvis to, seks og 11 år. Alle de fem ble kjørt til Sentralsykehuset i Tønsberg for kontroll.
Ved sykehuset får NTB opplyst at alle familiemedlemmene er nedkjølte, men de har ingen ytre skader.

Røykutviklingen skal ifølge politiet skyldes varmgang i motoren.
– Båten kjørte ut fra Steinbrygga i Borre, men de kom ikke langt ut. Da de oppdaget røyk fra motorrommet valgte de å hoppe på sjøen, forteller Kristiansen til NTB.

Powered by Labrador CMS