Fairline nær konkurs

Den britiske båtprodusenten prøver nå å unngå konkurs med ytterligere oppsigelser.

Publisert

Fairlines nye eiere som er Wessex Bristol har varslet at det nå jobbes med en snuoperasjon for å endre den skumle kursen som båtprodusenten nå har.

I en uttalelse fra Fairline Boats sies det at selskapet jobber tett med profesjonelle rådgivere, og at de overbevist om at ansatte og kreditorer støtter forslaget som skal hindre konkurs. De nye eierne startet sitt eierskap med midlertidig permitering av 107 ansatte etter én uke. Dette tilsvarer en tredjedel av de ansatte i selskapet.

Nå er det mye som tyder på at enda flere må gå. Det endelige antallet oppsigelser skal etter planen være klare i begynnelsen av desember.

– Dette må gjøres av hensyn til kreditorer og ansatte som blir igjen, opplyser selskapet.

Til tross for de tøffe tidene har det ikke stått på lanseringene. I september lanserte Fairline ny 53-foter som leveres i tre forskjellige utgaver, og en åttesifret prislapp. Selskapet opplyser at denne båten fortsatt skal bygges. Det var etter denne lanseringen det ble kjent at inverstorselskapet Better Capital PPC solgte majoritetsandelen i selskapet til et annet inverstorselskap, Wessex Bristol. Overtagelsen kom etter månedslange spekulasjoner om Fairlines framtid.

Powered by Labrador CMS