Sjøens nasjonalparker

NASJONALPARKER: Oslofjorden har fått to nasjonalparker, og de byr på unik natur.
KORALLER: Flere steder i nasjonalparken er det korallrev.
VERDENS ENDE: I Vestfold er Verdens Ende et senter for nasjonalparken.
DYRERIKT: Nasjonalparkene er rik på korallrev, fugler, sel.

Nyt båtlivet i nasjonalparkene

På begge sider av Oslofjorden er det opprettet nasjonalparker for å ta vare på unik natur. Ytre Hvaler nasjonalpark og Færder nasjonalpark er de to første marine nasjonalparkene i Norge, åpne for båtfolket og sikret for fremtiden.

Disse to nasjonalparkene er strålende for alle som er glad i sjø og båtliv Det er få restriksjoner innenfor nasjonalparkene, men det oppfordres til hensynsfull ferdsel.

«Alle er velkommen til Ytre Hvaler nasjonalpark. Når du besøker nasjonalparken, er du naturens gjest og har et ansvar for at miljøet ikke blir ødelagt, og for at dyr og planter blir tatt vare på» heter det i informasjonen fra Ytre Hvaler Nasjonalpark. Det er forbudt å brekke greiner til bål, og det er forbudt å tømme toalett i sjøen. Dessuten er det utvidet fem knops fartsbegrensning i en del områder. Særlig rundt Fredagshølet, Akerøya og Tisler er disse områdene ganske store, og gjelder innenfor de omkringliggende skjærene. Du finner detaljkart på nettsiden til nasjonalparken. På Vestfoldsiden gjelder de samme begrensningene, men her er det generell femknopsgrense hundre meter fra land, og/eller 30 knop i hele området. I tillegg er det forbudt med vannskuter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER