Ny gratistjeneste lansert:

Få detaljerte bølgevarsler for selvvalgte ruter

Nå blir det mulig å benytte Kystverkets bølgevarsler til å lage egendefinerte ruter med detaljert bølgeinformasjon.

Publisert Sist oppdatert

Rutene tegnes inn i karttjenesten til BarentsWatch, eller - for de som har muligheten - hentes fra båtens navigasjonssystem (ECDIS/ECS). Da legges rutefilen inn på nettsiden, som så returnerer detaljerte bølgevarsler for strekningen. 

Tjenesten er en videreutvikling av bølgevarslet som ble lansert av Kystverket og BarentsWatch i 2017.

Ifølge Kystverket gis det varsel i tre timers intervaller inntil 60 timer frem i tid for rutevalgene. Tjenesten tar hensyn til bunntopografien i området, samt lokal vind for mer nøyaktighet. Varslene oppdateres fire ganger i døgnet. 

Det er to muligheter for å legge inn eget rutevalg. Enten fri inntegning i kartløsningen, eller opplasting av RTZ-fil. Dette er også samordnet med Kystverkets digitale rutetjeneste, slik at «Anbefalte seilingsruter» enkelt kan tas rett inn i bølge- og strømvarselet hos BarentsWatch, skriver Kystverket i en pressemelding.

− Dette er et viktig steg mot integrasjon av informasjonstjenester. Kystverket ønsker å tilrettelegge for at navigatører i norsk farvann effektivt kan planlegge sikker seilas fra havn til havn, sier senioringeniør ved senter for los og VTS, John Morten Klingsheim.

I første omgang er den egendefinerte rutetjenesten geografisk begrenset til strekningen fra svenskegrensen til Bergen, men resten av landet har som tidligere tilgang til omfattende bølgevarlser for utvalgte og gjerne utsatte farleder. Varslene inneholder data for signifikant og maksimal bølgehøyde, samt bølgeretning for hver hundre meter, og er rettet mot navigatører av alle typer fartøyer.

 

blgevarsel2
blgevarsel2
Powered by Labrador CMS