Prøvekjørt

Bowrider for hele familien

Bowrideren Nordkapp 705 Avant har et velprøvd skrog og moderne design med funksjonelle løsninger. Den norske nyheten fikk sin verdenslansering for pressen fjernt fra norske farvann - og det med enda en verdensnyhet på hekken.

Publisert Sist oppdatert

Førerplass

Vindskjermen dekker hele båtens bredde, og både fører og passasjer sitter godt beskyttet. Det er god plass til ytterligere kanskje fem personer (båten er registrert for 7). Føreren kan sitte ned i setet, eller man kan vippe opp en ekstra forhøyning, og se over vindskjermen, slik vi ser på de fleste båter i dag. Begge posisjoner var behagelig og godt tilpasset, så man finner ratt og gass på en naturlig måte. Førersetet fremhever det sporty preget, og har eksklusive detaljer. Man ser greit alle brytere og paneler fra førerplassen, og det er praktiske hyller og lommer for å legge fra seg småting.

Nordkapp leveres med Evinrude E-tec G2 motorer. 705 Avant har justerbar servostyring integrert i motoren som standard. Elektronisk gass og gir overføring er også standard. Dette er veldig behagelig å bruke kontra mekanisk. Kanskje ikke direkte nødvendig, men det pirrer kjøregleden! Det samme kan man si om servostyringen. Denne kan justeres i tre nivåer, avhengig av hvor mye assistanse som er ønsket. Forskjellene er ikke voldsomt store, og det er en smakssak hva man vil ha. Selv synes vi at mye assistanse var best. Med lite assistanse ble rattet i overkant tungt i høy fart – men det har selvsagt også noen fordeler.

Med integrert servostyring er alt tjafs fjernet fra motorbrønnen. Det går bare en slange som skjuler noen ledninger fra motoren og ned i båten. Ellers er alt sjult.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS