Ett skrog, tre konsollbåter

Fjorårets suksess med serien til Ryds 528 har vokst med to fot. Vi har prøvekjørt Ryds 588 med tre forskjellige konsolløsninger.

I fjor lanserte Ryds en ny serie som var inspirert av hvordan damene vil ha en båt. De tre båtene ble bygd over samme skrog, og høstet mange priser, blant annet som European Powerboat of the year i klassen under 25 fot. Allerede i februar i år lanserte Ryds den nye serien under båtmessa i Göteborg. Produsenten slo stort opp at denne båten er 100 000 kroner billigere enn om andre produsenter skulle ha produsert en tilsvarende båt. Dette fikk Båtliv forklart med produksjonsprosessen (vakuumstøping), og at den nye Ryds-serien er 20 prosent lettere enn tilsvarende båter. I tillegg satser produsenten på bruk av moduler, slik at produksjonsprosessen både blir mer effektiv og billigere. Produsenten selv mener at produksjonstiden er senket med så mye som en tredjedel.

Ryds 588 er lansert som Duo, Sport og WA, alle med samme skrog. Forskjellen finner vi på innerlineren, med tre forskjellige konsoller. Båtene er godkjent for motor opp til 150 hestekrefter. Vi har prøvekjørt disse båtene med 90, 115 og 150 hestekrefter.

Valgets kval

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS