MÅLER: Designer Terje Wang tar mål av riggen om bord.
AKTIVITET: Selv om produksjonen av større seil er satt ut, er det fortsatt stor aktivitet på loftet i Bærum.
DESIGNPROGRAM: På skjermen kan sjefsdesigner Terje Wang vri og vende på profilene og simulere hvordan seilet vil oppføre seg med ulik trim under skiftende vindforhold.
INKLUDERT: Service og ettersyn etter første sesong er inkludert i prisen.

Slik unngår du feilkjøp av nye seil

Etter noe blandede erfaringer med seilkjøp, gikk Ulf Breistrand grundig til verks før han bestilte seil igjen til sin Etap 37s fra 2003. Her deler han noen av sine erfaringer.

Publisert Sist oppdatert

Vinden er fri. Vinden er gratis. Men å temme vinden til å drive vår lille skute raskt og trygt frem – det er ikke helt gratis. Faktisk er seilene blant de største investeringene i en seilbåt. Så derfor løper ikke vi vanlige turseilere av sted og kjøper i tide og utide bare fordi seilene har fått noen år på duken. De holder vel et år til. De er jo hele og fine. Og når er nå egentlig et seil utseilt?

Seilmakeren sier du vil få en helt annen seilopplevelse med nye seil. Kanskje det, men hvordan vet jeg det? Du kan prøvekjøre en ny bil, men seilmakere pleier ikke å låne ut nye seil for prøveseiling. Krenger båten min for mye med de gamle seilene, eller er den bare litt vek? Krenget den mindre før?

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER